Διαπλανητικοί Πύραυλοι

From OGame Wiki
Jump to: navigation, search


Να κάνετε επίθεση σε έναν παίχτη με πλοία δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση. Οι διαπλανητικοί πύραυλοι είναι ισχυρό όπλο εναντίον με μεγάλων αμυνών, οι αποκαλούμενες χελώνες. Πάνω απ' όλα είναι μία στρατηγική εγκατάσταση για να γίνονται οι μικροί στόχοι πιο κερδοφόροι, για παράδειγμα καταστρέφοντας μερικούς πυργίσκους πλάσματος. Θα εκτοξευθούν από τον πλανήτη σας και θα καταστρέψουν ένα συγκεκριμένο αριθμό από εχθρικές αμυντικές εγκαταστάσεις, αλλά μπορούν να καταστραφούν από αντιβαλλιστικούς πυραύλους. Η άμυνα που καταστρέφεται από διαπλανητικούς πυραύλους δεν ανοικοδομείται αυτόματα, αυτό αντιπροσωπεύει την δύναμη αυτών των πυραύλων, πέρα από την διαπεραστική τους δύναμη.


Πως μπορώ να αποκτήσω αυτούς τους πυραύλους??

Για να χτίσετε διαπλανητικούς πυραύλους θα πρέπει να έχετε Σιλό πυραύλων στο επίπεδο 4 (συνολικό κόστος : 300.000 μέταλλο, 300.000 κρύσταλλο και 15.000 δευτέριο), μετά από αυτό μπορείτε εκεί να κατασκευάσετε διαπλανητικούς πυραύλους, που θα τους βρείτε στο μενού στην άμυνα. Ένας πύραυλος κοστίζει 12.500 μέταλλο, 2.500 κρύσταλλο και 10.000 δευτέριο, για κάθε επίπεδο σιλό πυραύλων ακόμη 5 διαπλανητικοί πύραυλοι χωράνε στις αποθήκες σας. Δηλαδή σε σιλό πυραύλων επίπεδο 5 σας δίνει την δυνατότητα να κατασκευάσετε 25 διαπλανητικούς πυραύλους. Όσο έχετε πυραύλους στα σιλό σας, δεν μπορείτε να το κατεδαφίσετε, χωρίς όμως να αποτρέπεται η αναβάθμισή τους. Για να ξεφορτωθείτε τους πυραύλους χωρίς να τα στείλετε σε κάποιο στόχο, πατήστε την χωρητικότητα στο σιλό πυραύλων και κατεδαφίστε τους πυραύλους εκεί.


Για να χτίσετε αντιβαλλιστικούς πυραύλους είναι απαραίτητο το σιλό πυραύλων επίπεδο 2 (συνολικό κόστος : 60.000 μέταλλο, 60.000 κρύσταλλο, 3.000 δευτέριο), οπότε οι αντιβαλλιστικοί είναι ευκολότερο να γίνουν από τους διαπλανητικούς πυραύλους. Παραπέρα ο αντιβαλλιστικός χρειάζεται τον μισό χώρο αποθήκευσης. Σε σιλό πυραύλων 5 χωράνε 50 αντιβαλλιστικοί πύραυλοι. Ένας αντιβαλλιστικός κοστίζει 8.000 μέταλλο και 2.000 δευτέριο. Δεν μπορείτε να χτίσετε σιλό πυραύλων στο φεγγάρι, οι αντιβαλλιστικοί πύραυλοι του πλανήτη θα λειτουργήσουν σε μία ενδεχόμενη επίθεση στην άμυνα του φεγγαριού.


Ζημιά με το πάτημα ενός κουμπιού

Για να επιτεθείτε σε έναν εχθρικό πλανήτη ή φεγγάρι με διαπλανητικούς πυραύλους, πρώτα πρέπει να πάτε στην επισκόπηση γαλαξία. Αν ο στόχος είναι στην εμβέλεια σας, θα μπορείτε να επιτεθείτε στον πλανήτη με διαπλανητικούς πυραύλους, πατώντας το εικονίδιο του πυραύλου στην κατάλληλη γραμμή. Αν ο στόχος είναι ένα φεγγάρι, θα πρέπει να κρατήσετε το ποντίκι σας πάνω στο φεγγάρι και να πατήσετε τον κατάλληλο σύνδεσμο. Μετά από αυτό ένα καινούργιο μενού θα ανοίξει, στο οποίο πρέπει να βάλετε την ποσότητα των πυραύλων και τον πρωταρχικό στόχο, πριν επιβεβαιώσετε την επίθεση. Οι πρωταρχικοί στόχοι δείχνουν ποιο είδος αμυντικής κατασκευής θα επιτεθεί. Δηλαδή μπορείτε να ρυθμίσετε τους πυραύλους σας να στοχεύσουν επιλεκτικά στους εκτοξευτές πυραύλων, πυργίσκους πλάσματος ή οποιαδήποτε άλλη αμυντική κατασκευή που θέλετε να καταστρέψετε. Αν ο πρωταρχικός στόχος καταστραφεί ή κανένας πρωταρχικός στόχος δεν έχει επιλεγεί, οι αμυντικές κατασκευές θα καταστραφούν με τη σειρά, όπως είναι στην άμυνα, ξεκινώντας από τους εκτοξευτές πυραύλων. Αν όλες οι άμυνες καταστραφούν, τότε οι οι διαπλανητικοί απλά καταστρέφονται έτσι απλά. Η δύναμη της επίθεσης εξαρτάται από την τεχνολογία όπλων του επιτιθέμενου και στην τεχνολογία θωράκισης του αμυνόμενου.

Formula:
Εμβέλεια ( σε συστήματα ) = (επίπεδο ωστικής προώθησης * 5 ) – 1

Προσέχετε : Όταν στέλνετε διαπλανητικούς δεν μπορείτε να τους γυρίσετε πίσω. Γιαυτό μην κάνετε λάθη και να είστε σίγουροι ότι θέλετε να φέρετε εις πέρας την επίθεση. Καθώς οι περισσότεροι παίχτες εκδικούνται για τις επιθέσεις με διαπλανητικούς πυραύλους με επιθέσεις σε άμυνα, μην στέλνετε πυραύλους σε πολύ δυνατότερους παίχτες. Επίσης δεν παίρνετε αναφορά μάχης ως επιτιθέμενος, μετά την σύγκρουση πρέπει να κάνετε κατασκοπεία στον στόχο για να δείτε το αποτέλεσμα. Μόνο το θύμα παίρνει μια μικρή αναφορά με το όνομα του επιτιθέμενου, η ποσότητα των πυραύλων που εκτοξεύτηκαν και οι κατεστραμμένες αμυντικές εγκαταστάσεις.


Οι αντιβαλλιστικοί είναι πάντα έτοιμοι. Μόλις ο αντίπαλος κάνει επίθεση σε κάποιον πλανήτη ή φεγγάρι με διαπλανητικούς, ο κάθε αντιβαλλιστικός θα καταστρέψει έναν εχθρικό διαπλανητικό και θα καταστραφεί και ο ίδιος κάνοντας τη δουλειά του. Με μία σημαντική ποσότητα αντιβαλλιστικών πυραύλων, η ζημιά στις αμυντικές εγκαταστάσεις σε περίπτωση επίθεσης με διαπλανητικούς, μπορούν να μειωθούν ή να αποφευχθούν τελείως.


Τι πρέπει να έχω στο μυαλό μου??

Μόνο αν υπάρχει το σύμβολο των διαπλανητικών πυραύλων δίπλα στον στόχο στην επισκόπηση γαλαξία, είναι δυνατόν να επιτεθείτε σε στόχο. Πέρα από αυτό πρέπει να έχετε κατά νου αν ο αντίπαλος δεν έχει ή έχει λίγους αντιβαλλιστικούς, που μπορούν να απορροφήσουν τους διαπλανητικούς σας, γιατί τότε η επίθεσή σας θα είναι αναποτελεσματική και οι πόροι θα χαθούν. Αν θέλετε να χτυπήσετε μια μεγάλη χελώνα, θα πρέπει να χτίσετε διαπλανητικούς σε πολλούς πλανήτες και να τους εκτοξεύσετε την ίδια στιγμή, ή να συννενοηθείτε με πολλούς παίχτες, επίσης ο αμυνόμενος μπορεί να φτιάξει περισσότερους αντιβαλλιστικούς πυραύλους για να μειώσει τις απώλειες του. Ωστόσο οι διαπλανητικοί είναι πολύ γρηγορότεροι από τα πολεμικά πλοία.

Formula:
ο χρόνος πτήσης(σε δευτερόλεπτα) = 30 + ( 30 * απόσταση σε συστήματα )

Μπορείτε να υπολογίσετε την ποσότητα των απαιτούμενων πυραύλων, για να καταστρέψετε την άμυνα του αντιπάλου σας με μία απλή προσομοίωση Combat simulator.

Personal tools
Namespaces

Variants
Actions