Basic economy

From OGame Wiki
Revision as of 17:06, 26 February 2014 by Danimanza (Talk | contribs)

Jump to: navigation, searchNakon što ste razgledavali neko vrijeme i jer sada znate osnovne elemente igre, možete početi sa izgradnjom vašeg računa. Kako je još uvijek večina stavki iz izbornika nedostupna, početi ćete sa izgradnjom zgrada, točnije sa izgradnjom rudnika koji su odgovorni za proizvodnju resursa.


Izgradnja opskrbe resursa

Promjenu preko izbornika činite klikom na tipku "resursi" a kada ste tamo kliknite prvu zgradu na listi: rudnik metala. Klikom na tipku "nadogradi", potrebni resursi za njegovu izgradnju će se oduzeti od vašeg kredita te odbrojavanje počinje. Kada odbrojavanje završi, imate završenu prvu zgradu, rudnik metala level 1. Bez energije, rudnici ne mogu proizvoditi nikakve resurse, tako da sada trebate odabrati i izgraditi Solarnu Elektranu. Do tada, metal se neće proizvesti što možete vidjeti u postavkama resursa.


Resource menu
Resource menu
Building a metal mine
Building a metal mine
Building under construction
Building under construction
Cancel expansion
Cancel expansion
Confirmation
Confirmation

Ako slučajno pokrenete izgradnju zgrade koju niste htjeli graditi, još uvijek možete prekinuti izgradnju u tijeku. Da to učinite, ispod pod opcijom "zgrade" vidjet ćete trenutni nalog izgradnje pa tu kliknite na crveni "X". Sada potvrdite sigurnosno pitanje i izgradnja će se poništiti a resursi će se vratiti u potpunosti. Ako primjetite grešku prekasno a izgradnja je već završena, više je nećete moći poništiti. Moguće je srušiti izgrađene objekte, no umjesto da dobijete uložene resurse nazad, morati ćete platiti dodatne resurse za rušenje postojećeg objekta. Kako to nije preporučljivo na početku igre, bolje je biti oprezan prilikom odabira zgrada za izgradnju.Prvi rudnik sada proizvodi stalan pritok resursa i naravno možete krenuti dalje. Osim rudnika metala, rudnik kristala je veoma važan a kasnije i rudnik deuterija. Sa time imate pokrivene sve tri vrste resursa. Kako možete graditi samo po jednu zgradu odjednom na svakoj planeti, morate nadograditi njihov level. Sa svakim novim levelom, troškovi za slijedeći level i produkciju će se povečavati kao i troškovi za rušenje sa višim levelima.

Insufficient energy
Insufficient energy
Resource settings
Resource settings

Također, pobrinite se nadograditi vašu solarnu elektranu dovoljno, radi toga što vaši rudnici mogu proizvoditi na 100% samo ako imate dovoljno energije. Možete vidjeti imate li dovoljno energije pogledom na popis resursa. Kada je razina energije prikazana u crvenoj boji, što prije morate nadograditi vašu solarnu elektranu. Ako je vaša energija i dalje prikazana u crvenoj boji, možete otići u postavke resursa i promijeniti faktor proizvodnje nekog rudnika tako da vaši drugi rudnici mogu proizvoditi na 100%. Dobrim podešavanjem produkcije, često možete dobiti brže potrebne resurse za sljedeći projekt izgradnje. U kasnijoj fazi, imate 2 druge alternative za proizvodnju energije uz solarnu elektranu (solarni sateliti i fuzijska elektrana). To će biti objašnjeno u Energy production.

Tutorial Reward:
Ispod znaka "?" naći ćete tutorial kako je objašnjeno u vodiču First_steps. Čim vaš planet bude imao rudnik metala na levelu 4, rudnik kristala levela 2 i solarnu elektranu levela 4, dobit ćete 150 metala i 75 kristala iz vodiča igre.

Obje vrste resursa su posebno važne na početku igre. Ubrzo će treći resurs, imena deuterij, igrati glavnu ulogu. Dakle, sada morate nadograditi rudnik deuterija na level 2. Budite oprezni, proizvodnja deuterija troši puno energije a resursi se pune sporije. Pobrinite se da je level vaše solarne elektrane dovoljan da energija ostane u plusu. Kada ste bez resursa, trebate čekati da vaši rudnici proizvedu dovoljno za financiranje slijedećeg levela.

U sljedećem vodiču naći ćete detalje o različitim vrstama građevina u igri.

The basic defense

Not only the resource buildings are important, under “facilities”, there are basic game elements also. For starters you should build the robotics factory, as soon as you are content with your mines. It does not only reduce the time for completion, but also it unlocks, with level two, a new building, the shipyard. You need the yard to build ships and defensive structures, therefore it is one of the most important buildings of the game.

Facility menu
Facility menu
Defense
Defense
Building a rocket launcher
Building a rocket launcher
Personal tools
Namespaces

Variants
Actions