Basic economy

от OGame Wiki
< Tutorial:Basic economy(пренасочване от Tutorial:Basic economy)
Направо към: навигация, търсене


На други езици:


След като огледахте наоколо за известно време, и тъй като вече знаете основните елементи на играта, сега сте в състояние да се започне с изграждане на вашия акаунт. По-голямата част от предметите в менютата са все още недостъпни, затова ще започнем с изграждането на сгради, по-точно с изграждането на мини, които са отговорни за производството на ресурса.


Строеж на мини

Моля кликнете на меню „ресурси” и след това върху първата сграда в списъка, мината за метал. Кликайки върху бутона „разширение” ресурсите необходими за строеж ще се приспаднат от наличните ресурси в момента в акаунта ви и строежа ще започне. След като броячът отчитащ времето за завършване на сградата стигне нула вие ще разполагате с мина за метал ниво 1. Без енергия мините не могат да работят, затова трябва да построите и соларен панел. Докато не построите соларен панел няма да произвеждате ресурси, което може да проверите в настройките на ресурсите.

Resource menu
Resource menu
Building a metal mine
Building a metal mine
Building under construction
Building under construction
Cancel expansion
Cancel expansion
Confirmation
Confirmation

Ако случайно започнете изграждането на грешна сграда, можете да откажете строежа. За да направите това, скролнете надолу до мястото, където можете да видите текущите строежи на сгради в списъка "Сгради" и кликнете , на червения "X". Сега потвърдете желанието си като отговорите на въпроса, който ще видите (този въпрос има предпазна функция, с цел да не спрете без да искате строеж) и строежа ще бъде отменен, а ресурсите ще бъдат върнати на 100%. Ако забележите грешката си на края и сградата вече е завършена, вече не можете да я откажете. Възможно е да разрушите готови сгради, но вместо да си вземете вложените ресурси обратно, ще трябва да заплащате допълнителни ресурси за разрушаването им. Тъй като това не се препоръчва в началото на играта, е по-добре да бъдете внимателни кои сгради ще строите.
Първата мина, сега дава един постоянен поток от ресурси и разбира се трябва да продължим по-нататък. Освен мината за метал, мината за кристал е много важна, по-късно и синтезатора за деутериум. Те обхващат всички 3 вида ресурси. Можете да строите всяка сграда само по веднъж на всяка планета. Затова ще ви се наложи да разширявате тези мини, за да може да добивате повече ресурс. С всяко ново ниво ще трябва да влагате повече ресурси за строеж и съответно повече ресурси ще се искат, за да разрушите съответната сграда.

Insufficient energy
Insufficient energy
Resource settings
Resource settings

Също така се уверете, че разширявате достатъчно соларния панел, защото мините могат да произвеждат ресурси на 100%, само ако имате достатъчно енергия. Можете да видите, дали имате достатъчно енергия, като погледнете иконата за енергия намираща се до тези за ресурсите. Когато нивото на енергията свети в червено, ще трябва да разширите спешно соларния панел. Ако след това енергия все още е в червено, можете да отидете в настройките на ресурсите и да промените настройките на производствения фактор на някои мини, така че други мини да могат да произвеждат на 100%. Това ще ви помогне, да съберете по-бързо ресурсите, които ви трябват за следващия строеж. На по-късен етап от играта, имате две алтернативи за производство на енергия, освен соларния панел. Това ще бъде обяснено в главата за производство на енергия.

Tutorial Reward:
Щом построите метална мина ниво 4, кристална мина ниво 2 и соларен панел ниво 4, ще получите 150 метал и 75 кристал от ръководството в играта.

И двата ресурса са от специално значение в началото на играта, за разширяването на мините ви. Скоро третият ресурс, наречен деутериум, ще започне да играе централна роля. За това сега трябва да построите синтезатор за деутериум ниво 2. Бъдете внимателни обаче, производството на деутериум консумира много енергия и върви много бавно. Уверете се, че нивото на соларния панел е достатъчно. Когато нямате ресурси, трябва да изчакате, докато мините произведат достатъчно за финансиране на следващото ниво.

Основна защита

Не само на мините са важни, под "съоръжения", има също необходими сгради. Като за начало трябва да се построите фабрика за роботи, веднага след като съберете ресурс от мините. Тази сграда не само намалява времето за завършване, но второто и ниво отключва нова сграда, докове. Доковете са необходими за изграждане на кораби и защитни съоръжения, поради което са едни от най-важните сгради за играта.


Facility menu
Facility menu
Defense
Defense
Building a rocket launcher
Building a rocket launcher

Преди всичко трябва да изградим първото ниво. Сега сте в състояние да построите първата си ракетна установка за защита на вашата планета. Отидете на защита от менюто и изберете ракетна установка. Ако имате достатъчно метал, можете да я построите. След като бъде завършена, планетата ви ще бъде малко по-защитена.

Tutorial Reward:
Когато завършите първата си ракетна установка, получавате като награда втора.

Но не само ракетни установки, но веднага след като изпълните някои изисквания, ще можете да строите и други защитни съоръжения, както и кораби. Какво трябва да направите за да изпълните нужните изисквания и за какво се използва изследователската лаборатория ще бъде обяснено в следващата глава. Другите сгради, които се намират в съоръжения, не са от значение още на този етап и ще бъдат обяснени в следващите глави.

Никога не се радвайте прекалено дълго

Вашата основна икономическа система е изградена, но вие не трябва да лежите върху постигнатото до момента твърде дълго. Мините в началото са единственият начин да получавате ресурси, а за следващите си проекти, ще се нуждаете от много от тях. Поради това, трябва да прекарват да подобрявате мините си, отново, преди да се справите със следващата глава. В по-нататъшния процес на игра, трябва да подобрите мините си все повече и повече, защото това е най-лесният начин за производство на ресурси, а освен това те не могат да бъдат унищожени, за разлика от корабите и защитните съоръжения.

Tutorial Reward:
След като построите мина за метал ниво 10, кристална мина ниво 7 и синтезатор за деутериум ниво 5, ще получите награда 2000 метал и 500 кристал.
Full Storage capacity
Full Storage capacity

Складовете са друг важен елемент, на който трябва да се обърне внимание, освен на енергията. Има складове за всеки ресурс, които съхраняват произведените ресурси. Колкото по-високо ниво са, толкова повече ресурси, могат да съхранят. Веднага след като капацитет за съхранение е почти запълнен, цифрите отбелязващи количеството от съответния ресурс ще бъдат оцветени в жълто, а ако са изчерпани- в червено. В този случай мината не може да продължи да се произвежда повече ресурс. Поради това, ще загубите важни ресурси, с всяка минута, в която складовият ви капацитет е изчерпан. По тази причина складовете трябва да се развиват паралелно с мините.

С ефективна икономика и основна защита, сега сте добре подготвени и готови за следващата глава.

Лични инструменти
Именни пространства

Варианти
Действия