Basic economy

From OGame Wiki
Jump to: navigation, searchΑφού έχετε ψάξει τις επιλογές λίγο, πλέον ξέρετε τα βασικά στοιχεία του παιχνιδιού, είστε πια σε θέση να ξεκινήσετε την οικοδόμηση του λογαριασμού σας. Δεδομένου ότι τα περισσότερα από τα στοιχεία των μενού είναι ακόμα μη διαθέσιμα, θα αρχίσουμε με την κατασκευή κτιρίων, πιο συγκεκριμένα με την κατασκευή ορυχείων, τα οποία είναι υπεύθυνα για την παραγωγή πόρων.

Κατασκευάζοντας τον εφοδιασμό των πόρων μας

Πηγαίνετε στο μενού πόροι, κάνοντας κλικ επάνω του, και εκεί, κάντε κλικ στο πρώτο κτίριο της λίστας, το ορυχείο μετάλλου. Κάνοντας κλικ στο κουμπί "βελτίωση" , οι απαιτούμενοι πόροι θα πρέπει να αφαιρεθούν από τους υπάρχοντες σας, και θα αρχίσει μια αντίστροφη μέτρηση . Μετά από το τέλος αυτής της αντίστροφης μέτρησης, έχει δημιουργηθεί το πρώτο κτίριο σας, ορυχείο μέταλλου 1. Χωρίς ενέργεια, το ορυχείο δεν είναι σε θέση να παράγει πόρους, οπότε θα πρέπει να επιλέξετε και να οικοδομήσετε ένα εργοστάσιο ηλιακής ενέργειας. Μέχρι τότε, δεν θα παραχθεί μέταλλο , όπως μπορείτε να δείτε στις ¨Ρυθμίσεις πόρων".


Resource menu
Resource menu
Building a metal mine
Building a metal mine
Building under construction
Building under construction
Cancel expansion
Cancel expansion
Confirmation
Confirmation

Αν κατά λάθος ξεκινήσετε την κατασκευή ενός κτιρίου που δεν θέλετε τότε μπορείτε να ακυρώσετε ενώ ακόμα είναι στο χτίσιμο. Για να γίνει αυτό, μετακινηθείτε προς τα κάτω, είναι ένα μικρο παράθυρο όπου μπορείτε να δείτε την τρέχουσα κατασκευή η σειρά κατασκευής κτηρίων, "Κτίρια" και κάντε κλικ στο κόκκινο "X". Τώρα επιβεβαιώνετε την ακόλουθη ερώτηση ασφαλείας και η κατασκευή θα ακυρωθεί και οι πόροι θα πρέπει να επιστραφούν 100% στης αποθηκες. Αν παρατηρήσετε το σφάλμα σας αργά και το κτίριο έχει ολοκληρωθεί ήδη, δεν μπορείτε να τον ακυρώσετε πια. Είναι δυνατόν να το γκρεμίσετε αλλά αντί να πάρετε τους πόρους σας πίσω, θα πρέπει να πληρώσετε επιπλέον πόρους για την αποδόμηση του. Επειδή αυτό δεν συνιστάται κατά την έναρξη του παιχνιδιού, είναι καλύτερο να είστε προσεκτικοί ποια κτίρια θα τεθούν υπό κατασκευή.
Το πρώτο ορυχείο παράγει τώρα μια σταθερή ροή των πόρων και φυσικά θα πρέπει να προχωρήσουμε λίγο τώρα. Εκτός από το ορυχείο Μέταλλου , το ορυχείο Κρυστάλλου που είναι πολύ σημαντικό, αργότερα θα είναι και ο Συνθέτης Δευτέριου . Με αυτά τα έχετε και τα 3 είδη πόρων που παράγονται. Όμως επειδή μπορείτε να δημιουργήσετε μόνο μία φορά κάθε κτίριο σε κάθε πλανήτη, θα πρέπει να ανεβάζετε το επίπεδό τους για να αυξηθεί η παραγωγή σας. Με κάθε επίπεδο, το κόστος αποδόμησης και το κόστος για το νέο επίπεδο αυξάνετε.

Insufficient energy
Insufficient energy
Resource settings
Resource settings

Επίσης, βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετή ενέργεια. Μπορείτε να δείτε αν έχετε αρκετή ενέργεια κοιτάζοντας τον κατάλογο των πόρων. Όταν το επίπεδο ενέργειάς σας εμφανίζεται με κόκκινο χρώμα, θα πρέπει να αναβαθμίσετε το Εργοστάσιο Ηλιακής Ενέργειας σας επειγόντως ώστε όλα ορυχεία σας μπορούν να παράγουν με 100%. . Αν μετά από αυτή την αναβάθμιση ενέργεια σας εξακολουθεί να είναι σε κόκκινο χρώμα, μπορείτε να πάτε στους πόρους ρυθμίσεις σας και να αλλάξετε τον συντελεστή παραγωγής ορισμένων ορυχείων, ώστε ορυχεία σας μπορούν να παράγουν με 100%. Σε μεταγενέστερο στάδιο του παιχνιδιού, έχετε 2 άλλες εναλλακτικές λύσεις για την παραγωγή ενέργειας εκτός του Εργοστάσιου Ηλιακής Ενέργειας. Αυτό θα εξηγηθεί στο κεφάλαιο Energy production.

Tutorial Reward:
Όταν το ορυχείο μετάλλου σας φτάσει στο επίπεδο 4, το ορυχείο κρυστάλλου σας στο επίπεδο 2 και το εργοστάσιο ηλιακής ενέργειας στο επίπεδο 4, θα λάβετε 150 μέταλλο και 75 κρύσταλλο από τον “οδηγό παιχνιδιού”.

Οι δύο πόροι που είναι ιδιαίτερα σημαντικοί κατά την έναρξη του παιχνιδιού είναι το ΜΕΤΑΛΛΟ και το ΚΡΥΣΤΑΛΛΟ, για να αναβαθμίσετε τα ορυχεία σας. Σύντομα όμως ο τρίτος των πόρος, που ονομάζεται δευτέριο, θα αρχίσει να παίζει κεντρικό ρόλο. Θα πρέπει τώρα να αναβαθμίσετε τον Συνθέτη δευτέριου σας στο επίπεδο 2. Προσέξτε όμως, η παραγωγή του δευτερίου "τρώει" πολλή ενέργεια και είναι πολύ αργή. Βεβαιωθείτε ότι το επίπεδο του Εργοστάσιου Ηλιακής Ενέργειας είναι επαρκής. Θα πρέπει να περιμένετε μέχρι να ορυχεία σας να παράγουν αρκετούς πόρους για να χρηματοδοτήσετε το επόμενο επίπεδο σε κάθε κτίριο.

Η βασική άμυνα

Δεν είναι μόνο τα κτίρια των πόρων σημαντικά, υπό τον τίτλο "εγκαταστάσεις", υπάρχουν βασικά στοιχεία του παιχνιδιού επίσης. Για αρχή θα πρέπει να χτίσετε το εργοστάσιο της ρομποτικής, μόλις νιώσετε ικανοποιημένοι με τα ορυχεία σας. Το εργοστάσιο ρομποτικής δεν μειώνει μόνο το χρόνο για την ολοκλήρωση των κτιρίων, αλλά και ξεκλειδώνει, με το δεύτερο επίπεδο, ένα νέο κτίριο, το ναυπηγείο. Το ναυπηγείο χρειάζεται για την κατασκευή πλοίων και για τις αμυντικές εγκαταστάσεις,επομένως είναι ένα από τα πιο σημαντικά κτίρια του παιχνιδιού.


Facility menu
Facility menu
Defense
Defense
Building a rocket launcher
Building a rocket launcher

Πρώτα απ 'όλα θα πρέπει να οικοδομήσουμε το πρώτο επίπεδο Ναυπηγείου, είστε πλέον σε θέση να τη δημιουργία του εκτοξευτή πυραύλων σας για να προστατεύσει τον πλανήτη σας. Πηγαίνετε στο μενού της άμυνας και επιλέξτε το εκτοξευτή πυραύλων. Αν έχετε αρκετό μέταλλο, μπορείτε τώρα να κατασκευάσετε εκτοξευτές πυραύλων στο κουμπί "Άμυνα". Μετά από κάθε αντίστροφη μέτρηση ο πλανήτη σας θα είναι λίγο πιο ασφαλής.

Tutorial Reward:
Με την κατασκευή του πρώτου σας εκτοξευτή, αυτόματα παίρνετε ακόμα έναν.

Δεν είναι μόνο οι εκτοξευτές πυραύλων, αλλά και άλλες αμυντικές δομές και τα πλοία που μπορεί να χτίσετε στο ναυπηγείο.

Ποτέ να μη νιώθετε ευτυχείς

Το κύριο οικονομικό σύστημά σας είναι χτισμένο, αλλά δεν πρέπει να βασίζεστε σε αυτό για πάρα πολύ καιρό. Τα ορυχεία στην αρχή είναι ο μόνος τρόπος για να πάρετε πόρους, και για τα επόμενα σας σχέδιά, θα χρειαστείτε αρκετούς από αυτούς. Εξαιτίας αυτού του γεγονότος, θα πρέπει να αφιερώνετε χρόνο για τη βελτίωση των ορυχείων σας, και πάλι, πριν να ασχοληθεί με την επόμενη δραστηριοποίησή σας. Στην περαιτέρω διαδικασία του παιχνιδιού, θα πρέπει να βελτιώνετε τα ορυχεία σας όλο και περισσότερο, γιατί είναι ο ευκολότερος τρόπος για να παράγετε πόρους, και εκτός αυτού δεν μπορούν να καταστραφούν, όπως τα πλοία και οι αμυντικές εγκαταστάσεις.

Tutorial Reward:
Μόλις αποκτήσετε ορυχείο μετάλλου 10, ορυχείο κρυστάλλου 7 και συνθέτη δευτερίου 5, θα πάρετε μία αμοιβή 2.000 μέταλλο και 500 κρύσταλλο.
Full Storage capacity
Full Storage capacity

Οι αποθήκες είναι ένα άλλο σημαντικό στοιχείο στο οποίο πρέπει να δώσουμε προσοχή πέρα από την παροχή ενέργειας. Υπάρχουν αποθήκες για κάθε είδος πόρου, οι οποίες κρατούν τους παραγόμενους πόρους. Όσο υψηλότερη είναι η αποθήκη μέταλλου, κρύσταλλο και η δεξαμενή δευτερίου, τόσο πιο πολλούς πόρους μπορεί να αποθηκεύσει. Από τη στιγμή που η χωρητικότητα αποθήκευσης είναι σχεδόν πλήρης, το είδος του αντίστοιχου πόρου θα πάρει κίτρινο χρώμα στη γραμμή των πόρων. Εάν είναι πλήρης, θα είναι κόκκινο. Στην περίπτωση αυτή, το ορυχείο δεν μπορεί να συνεχίσει να παράγει.Εξαιτίας αυτού του γεγονότος, θα χάσετε σημαντικούς πόρους, για κάθε λεπτό για τον οποίο η αποθήκη είναι υπερφορτωμένη. Για το λόγο αυτό, προσέξτε να προσαρμόζετε τις αποθήκες σας στην παραγωγή των ορυχείων σας.

Με μια αποτελεσματική οικονομία και τις πρώτες αμυντικές δομές, πλέον είστε καλά εκπαιδευμένοι και έτοιμοι για την επόμενη ενότητα Defense.


Personal tools
Namespaces

Variants
Actions