Defense

From OGame Wiki
Jump to: navigation, searchΑν και τα πλοία είναι απαραίτητα για επιθετικές ενέργειες, υπάρχουν και αμυντικές εγκαταστάσεις για αμυντικούς παίκτες που τους επιτρέπουν να προστατεύσουν τους πλανήτες τους από άλλους παίκτες. Αυτές κατασκευάζονται με τον ίδιο τρόπο που κατασκευάζονται τα πλοία και από τη στιγμή που θα χτιστούν είναι πάντα έτοιμες για την αναχαίτιση της όποιας επίθεσης από εχθρικό στόλο. Ανάλογα με το πόσες άμυνες χτίζει ένας παίκτης, μπορεί να υπερασπιστεί τους πόρους του από άλλους παίκτες, καθώς μια μεγάλη άμυνα κάνει τις επιθέσεις ασύμφορες για τους άλλους . Βέβαια πρέπει να σημειώσουμε πως υπάρχουν και εκείνοι οι παίκτες οι οποίοι συστηματικά επιτίθενται σε βαριά οχυρωμένους από άμυνες πλανήτες (οι λεγόμενοι πλανήτες χελώνες).

Ισορροπημένη Κατασκευή Άμυνας

Κατά την οικοδόμηση ενός στόλου υπάρχουν μερικά σημαντικά σημεία που πρέπει να δώσει κανείς προσοχή. Το ίδιο ισχύει και για τις άμυνες. Το μέγεθος των αμυντικών εγκαταστάσεων θα πρέπει πάντοτε να συνδυάζεται με τις ανάγκες του πλανήτη / φεγγαριού όπου η άμυνα είναι χτισμένη.

Εάν ο στόχος σας είναι να σώσετε μόνο τους πόρους που παράγονται κατά τη διάρκεια της νύχτας θα ήταν υπερβολή να οικοδομήσετε μια τεράστια χελώνα αξίας μερικών εκατοντάδων χιλιάδων πόρων. Όμως αν θέλετε να προστατέψετε ολόκληρο το στόλο σας (τουλάχιστον για λίγο) θα χρειαστείτε φυσικά πολύ μεγαλύτερη άμυνα. Η σωστή αναλογία των διάφορων αμυντικών εγκαταστάσεων είναι επίσης πολύ σημαντική . Ανάλογες στα μικρά πλοία, είναι οι μικρές αμυντικογενείς εγκαταστάσεις που θα αναλάβουν αργότερα τον ρόλο του «fodder», ενώ παράλληλα θα χτίζετε τα "βαριά" όπλα για τις μεγάλες μάχες. Αλλά δεν έχει σημασία το πόσο ισχυρή είναι άμυνα σας είναι και πόσο καλά μελετημένη είναι η σχεδίαση της, οι καλύτερες άμυνες είναι αυτές που δε χρησιμοποιήθηκαν ποτέ . Όταν είστε ασύμφορος ακόμη και για τους ισχυρότερους παίκτες στο σύμπαν σας είστε σχεδόν 100% σίγουροι ότι δεν θα σας επιτεθεί κανείς.


Εξαιρέσεις είναι τα εξής:

  • Προαναφέρθηκαν οι λεγόμενοι «χελώνο-κυνηγοί». Θα σας σπάνε τις άμυνες μόνο για διασκέδαση.

Αν παίζετε σε ειδικό σύμπαν όπου ένα ορισμένο ποσοστό των αμυντικών εγκαταστάσεων -πηγαίνει στο πεδίο συντρίμμων όταν καταστραφεί (def-to-DF-Unis). Σε μια τέτοια σύμπαντα μία μεγάλη άμυνα είναι σαν ένα δωρεάν γεύμα για όλους τους παίκτες που έχουν ισχυρό στόλο, η άμυνα δεν μπορεί να αποφύγει μια επίθεση

Πιθανότητα ανοικοδόμησης

Όπως είπαμε, οι αμυντικές εγκαταστάσεις που δεν μπορούν να πετάξουν ή ως δια μαγείας εξαφανιστούν, οπότε δεν μπορούν να σωθούν από τις επιθέσεις. Αλλά αν και καταστρέφονται κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης ,δεν πρόκειται για ολοκληρωτική καταστροφή. Στο ogame κάθε είδους άμυνας έχει μια πιθανότητα 70% να επισκευαστεί αφού καταστραφεί κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης. (Εάν χρησιμοποιείτε το έξτρα-χαρακτηριστικό "μηχανικός" η πιθανότητα είναι 85%.)

Το χαρακτηριστικό αυτό δεν επιτρέπει στους εχθρούς σας να διαλύσουν ολοσχερώς την άμυνά σας σε μόλις 1 επίθεση. Πρέπει να επιχειρήσουν πολυάριθμες επιθέσεις εναντίον του πλανήτη σας πριν εξαφανιστούν όλα..

Ένας άλλος τρόπος για να καταστραφεί η άμυνα είναι μέσω της χρησιμοποίησης του διαπλανητικών πυραύλων.

Οι διαφορετικές αμυντικές εγκαταστάσεις

Ακόμα κι αν όλες οι άμυνες έχουν τον ίδιο προορισμό, να προστατεύσουν τον πλανήτη σας από τις επιθέσεις των εχθρών σας , κάποιες εγκαταστάσεις είναι πιο εξειδικευμένες από άλλες. Είναι βασικά το ίδιο με τους στόλους. Όλες οι εγκαταστάσεις παίζουν το δικό τους σημαντικό ρόλο, αλλά μόνο σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες γίνονται πιο αποτελεσματικές.

Rocketlauncher
Η πρώτη διαθέσιμη αμυντική εγκατάσταση στο OGame είναι ο εκτοξευτής πυραύλων. Είναι και η φθηνότερη εγκατάσταση. Κυρίως στα προχωρημένα στάδια του παιχνιδιού χρησιμοποιείται ως fodder των κανονιών ..... σε τεράστιες ποσότητες ώστε να απορροφήσει τα εχθρικά πυρά και να δώσει στα πιο ισχυρά και ακριβά όπλα μεγαλύτερη πιθανότητα να διασωθούν και να ισοσκελίσουν τις ζημιές. Το μεγαλύτερο μειονέκτημα τους είναι, ότι πολλοί τύποι πλοίων (κυρίως τα καταδιωκτικά) έχουν πολύ υψηλό rapidfire εναντίον τους.
Rocketlauncher
Technical data:
Hull: 200
Shield: 20
Weapon: 80
Costs:
Metal: 2.000
Crystal: 0
Deuterium: 0

Light Laser
Τα ελαφρά λέιζερ είναι η δεύτερη κατηγορία fodder . Οριακά πιο ακριβά τους εκτοξευτές πυραύλων, έχουν λίγο καλύτερα στατιστικά και τα καταδιωκτικά δεν έχουν rapidfire εναντίον τους. (έχουν βέβαια τα destroyer)
Light Laser
Technical data:
Hull: 200
Shield: 25
Weapon: 100
Costs:
Metal: 1.500
Crystal: 500
Deuterium: 0

Heavy Laser
Πολύ ακριβό για το ρόλο του fodder, όμως δεν πρέπει να λείπει σε καμία καλή άμυνα. Ιδιαίτερα αποτελεσματικό απέναντι στα ελαφρά μαχητικά, καθώς κάθε βολή από ένα βαρύ λέιζερ μπορεί να καταστρέφει ένα ελαφρύ μαχητικό.
Heavy Laser
Technical data:
Hull: 800
Shield: 100
Weapon: 250
Costs:
Metal: 6.000
Crystal: 2.000
Deuterium: 0

Ion Cannon
Δεν υπάρχει αμυντική μονάδα που να έχει ισχυρότερες ασπίδες από το κανόνι ιόντων, γεγονός που το καθιστά πολύ ανθεκτικό. Το κόστος υψηλό κόστος του σε κρύσταλλο σε συνδυασμό με τη χαμηλή επιθετική του ισχύ το καθιστούν λιγότερο δημοφιλή από ότι το Βαρύ Λέιζερ ή το κανόνι Gauss.
Ion Cannon
Technical data:
Hull: 800
Shield: 500
Weapon: 150
Costs:
Metal: 2.000
Crystal: 6.000
Deuterium: 0

Gauss Cannon
Πολύ πριν να έχετε πρόσβαση στους πυργίσκους πλάσματος είστε σε θέση να χτίσετε κανόνια Gauss , τη δεύτερη ισχυρότερη αμυντική εγκατάσταση. Η καλή δύναμη πυρός τους τα καθιστά ιδιαίτερα καλά κατά των καταδιωκτικών και των καταδρομικών.
Gauss Cannon
Technical data:
Hull: 3.500
Shield: 200
Weapon: 1.100
Costs:
Metal: 20.000
Crystal: 15.000
Deuterium: 2.000

Plasma Turret
Το δυνατότερο όπλο με την υψηλότερη τιμή. Οι απαραίτητες έρευνες από μόνες τους είναι μια μικρή περιουσία για τους παίκτες κατά τις πρώτες ημέρες της σταδιοδρομίας τους, και ο πυργίσκος ο ίδιος είναι αρκετά ακριβός επίσης. Αλλά αυτό που παίρνετε σε αντάλλαγμα είναι το ισχυρότερο όπλο, αρκετά ισχυρό για να αποκρούσει ακόμη και μεγάλα πλοία, όπως destroyer ή deathstar. Πιο αποτελεσματικά όταν προσθέτετε fodder (εκτοξευτές η και ελαφρά λέιζερ) για να τα προστατεύσετε όσο το δυνατόν περισσότερο, ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τα τεράστια ποσά μια ενδεχόμενης ζημίας.
Plasma Turret
Technical data:
Hull: 10.000
Shield: 300
Weapon: 3.000
Costs:
Metal: 50.000
Crystal: 50.000
Deuterium: 30.000

Small Shield Dome
Οι αμυντικοί θόλοι δεν κάνουν καμία απολύτως ζημιά στα αντίπαλα σκάφη (με εξαίρεση τα κατασκοπευτικά), αλλά αυτός δεν είναι ο λόγος ύπαρξης τους έτσι κι αλλιώς . Στα πρώτα στάδια του παιχνιδιού ακόμη και 1 μικρό αμυντικός θόλος μόνο μπορεί μόνος του να προστατεύσει από το σύνολο του στόλου του εχθρού, στην περίπτωση που θα αποτελείται μόνο από μεταγωγικά. Αυτό συμβαίνει επειδή τα πλοία αυτά δε διαθέτουν την δύναμη πυρός για να διεισδύσουν στην ασπίδα και κατά συνέπεια, δεν μπορούν να καταστρέψουν το θόλο. Μπορείτε μόνο να χτίσετε ένα μικρό αμυντικό θόλο ανά πλανήτη.
Small Shield Dome
Technical data:
Hull: 2.000
Shield: 2.000
Weapon: 1
Costs:
Metal: 10.000
Crystal: 10.000
Deuterium: 0

Large Shield Dome
Ό,τι ισχύει για το μικρό αμυντικό θόλο, ισχύει και για το μεγάλο θόλο.... αλλά σε μια μεγαλύτερη κλίμακα. Ακόμα και Τα ελαφρά μαχητικά σε οποιαδήποτε ποσότητα δεν μπορούν να κάνει οποιαδήποτε ζημιά έναντι του μεγάλου αμυντικού θόλου, και επιστρέφουν πίσω με άδεια χέρια.Μπορεί να χτιστεί μόνο 1 μεγάλος θόλος ανά πλανήτη.
Large Shield Dome
Technical data:
Hull: 10.000
Shield: 10.000
Weapon: 1
Costs:
Metal: 50.000
Crystal: 50.000
Deuterium: 0

Anti-Ballistic Missile
Οι αντιβαλλιστικοί πύραυλοι είναι ένας ειδικός τύπος αμυντικών εγκαταστάσεων. Δεν είναι σχεδιασμένο για την καταπολέμηση των εχθρικών πλοίων, αλλά αντ 'αυτού να καταρρίψουν τους εισερχόμενες Διαπλανητικούς πυραύλους. Κάθε αντί-βαλλιστικός μπορούν να αναχαιτίσει ένα διαπλανητικό πύραυλο. Δείτε επίσης: 'Διαπλανητικοί Πύραυλοι'.
Anti-Ballistic Missile
Technical data:
Hull: 800
Shield: 1
Weapon: 1
Costs:
Metal: 8.000
Crystal: 0
Deuterium: 2.000

Interplanetary Missile
Με τους Διαπλανητικούς Πυραύλους μπορείτε να καθαρίσετε έναν εχθρικό πλανήτη από την άμυνα χωρίς να χρησιμοποιήσετε ούτε ένα πλοίο. Δείτε επίσης: 'Διαπλανητικοί Πύραυλοι'.
Interplanetary Missile
Technical data:
Hull: 1.500
Shield: 1
Weapon: 12.000
Costs:
Metal: 12.500
Crystal: 2.500
Deuterium: 10.000

Personal tools
Namespaces

Variants
Actions