Защита

From OGame Wiki
Jump to: navigation, searchДокато корабите са абсолютно необходими за нападения, има защитни структури за защита на играчите, които им позволят да защитят своите планети от нападения. Те се изграждат по същия начин както и кораби и след като бъдат завършени са готови да се борят срещу атакуващите кораби. В зависимост от това колко защитни съоръжения са построени планетата може да е по-добре или по-зле защитена в зависимост от идващата атака. Планетите с голяма защита не са изгодни за атаки. В играта можете да срещнете играчи, които интензивно строят защитни съоръжения (тези играчи се наричат костенурки).

Балансиран стоеж на флот

При изграждането на флот има няколко основни точки, на които трябва да се обърне внимание. Същото важи и за отбраната. Размерът на отбранителни структури, винаги трябва да бъдe пригоден към нуждите на планетата / луната. Ако целта ви е просто да си защитите ресурсите, ще трябва да постройте отбрана за стотици хиляди точки.

Ако искате да защитят целия си флот (поне за известно време), разбира се трябва много по-голяма защита. Правилното комбиниране на различните единици също е много важно. Аналогично малки кораби, малки защитни съоръжения, по-късно и по-големи, докато не стигнете до най-големите.

Не е важно, колко голяма и добра е защитата ви. Най-добрата защита е неизползваната. Дори и в случай, че не сте изгодна цел за силните играчи във вашата вселена. Пак не сте защитен на 100% от атаки. Изключение са:

  • ловците на костенурки. Те ще ви разбият само за удоволствие.
  • Ако играете в специална вселена, в която част от ресурсите вложени в строеж отиват в остатъчното поле, което се образува след като бъдат унищожение. Такава голяма защита в такава вселена е безплатно барбекю за играчи с голям и силен флот, тъй като защитните съоръжения не могат да избягат от битка.

Шанс за възстановяване

Както вече бе споменато защитните съоръжения не могат да летят или магически да изчезнат. Затова те не могат да избегнат атаките. Ако обаче защитните съоръженият бъдат унищожени в битка, това все още не е краят. В Ogameвсяко защитно съоръжение има шанс от 70% да бъде поправено, след като е разрушено в атака. Ако ползвате премиум функцията „инженер” шансът се увеличава на 85% (виж.допълнителни(премиум) услуги).

Тази опция не позволява на противниците ви да унищожат само с един удар защитата ви. Те трябва да направят определен брой атаки преди да унищожат всичко или да използват интерпланетарни ракети

Различни защитни съоръжения

Въпреки че, всички защитни съоръжения имат еднакво предназначение, да пазят планетата ви от атаките на враговете ви, някой от тях са по-специализирани. Всички единици имат своя роля, но само в комбинация с други са най-ефективни.

Rocketlauncher
Първите единици достъпни за отбрана в ОGameса ракетните установки. Това е и най-евтината единица. В по-късен етап на играта, могат да се използват като „храна за оръжия”, поемайки върху себе си противниковата стрелба и давайки по-голям шанс на големите оръдия да оцелеят и поемат по-малко щети. Недостатък е, че някой кораби, като кръстосвачите имат много висока стойност на бързият обстрел срещу тях, заради което е нужно да се комбинират с леки лазери.
Rocketlauncher
Technical data:
Hull: 200
Shield: 20
Weapon: 80
Costs:
Metal: 2.000
Crystal: 0
Deuterium: 0

Light Laser
Леките лазери са вторият тип оръжия „храна за оръжия”, т.е. поемат по-голяма част от стрелбата на противника помагайки на по-големите оръжия да оцелeят и получат по-малко щети. По-скъпи са от ракетните установки, но пък кръстосвачите имат по-малък бърз обстрел спрямо тях.
Light Laser
Technical data:
Hull: 200
Shield: 25
Weapon: 100
Costs:
Metal: 1.500
Crystal: 500
Deuterium: 0

Heavy Laser
Твърде скъп, за да играе ролята на „храна за оръжия”, но пък не трябва да липсва в никоя защита. Особено полезни срещу леките изтребители, тъй като всеки изстрел може да унищожи един лек изтребител.
Heavy Laser
Technical data:
Hull: 800
Shield: 100
Weapon: 250
Costs:
Metal: 6.000
Crystal: 2.000
Deuterium: 0

Ion Cannon
Няма друго защитно съоръжение с по-добър щит от йонното оръжие. Високата му цена в кристали и ниската му издръжливост на атаки, го правят по-малко популярно от Тежките лазери и Гаус оръжията.
Ion Cannon
Technical data:
Hull: 800
Shield: 500
Weapon: 150
Costs:
Metal: 2.000
Crystal: 6.000
Deuterium: 0

Gauss Cannon
Преди да стигнете до плазмените оръжия ще можете да строите вторите по сила оръжия- гаус. Добрата им атакуваща сила ги прави особено полезни срещу кръстосвачите и бойните кораби.
Gauss Cannon
Technical data:
Hull: 3.500
Shield: 200
Weapon: 1.100
Costs:
Metal: 20.000
Crystal: 15.000
Deuterium: 2.000

Plasma Turret
Най-голямото оръжия с най-високата цена. За да ги постройте трябва първо да имате изследване за тях. Изключително скъпи за началото на играта. Но пък са най-мощните оръжия. Достатъчно силни за да повалят унищожител или звезда на смъртта. Най-ефективни с голямо количество „храна за оръжия”, които да поемат голямото количество щети.
Plasma Turret
Technical data:
Hull: 10.000
Shield: 300
Weapon: 3.000
Costs:
Metal: 50.000
Crystal: 50.000
Deuterium: 30.000

Small Shield Dome
Защитните куполи не могат да навредят на вражеската флота (с изключение на сондите), но това не е тяхната цел. В ранните етапи на играта, един малък щит може да се справи с атака от товарни кораби, тъй като те нямат атакуваща сила и не могат да преминат през купола и да го унищожат. Можете да изградите един малък щит на една планета
Small Shield Dome
Technical data:
Hull: 2.000
Shield: 2.000
Weapon: 1
Costs:
Metal: 10.000
Crystal: 10.000
Deuterium: 0

Large Shield Dome
Това което важи за малкия щит се отнася и за големия, разбира се в по-големи мащаби. Леките изтребители не могат да навредят на големия щит. Един голям щит може да се изгради на една планета.
Large Shield Dome
Technical data:
Hull: 10.000
Shield: 10.000
Weapon: 1
Costs:
Metal: 50.000
Crystal: 50.000
Deuterium: 0

Anti-Ballistic Missile
Анти-балистичните ракети са специален тип защитна единица. Те не са проектирани, за борба с вражеските кораби, но за поваляне на идващите междупланетарни ракети. Всяка анти-балистична ракета разрушава една междупланетарна ракета. 'Междупланетарни ракети'.
Anti-Ballistic Missile
Technical data:
Hull: 800
Shield: 1
Weapon: 1
Costs:
Metal: 8.000
Crystal: 0
Deuterium: 2.000

Interplanetary Missile
С междупланетарни ракети, можете да разрушите защитата на вражеската планета, без дори да изпратите един кораб. Те унищожават защитата без възможност за поправяне. Така че при използването им цялата защита може да бъде унищожена. 'Междупланетарни ракети'.
Interplanetary Missile
Technical data:
Hull: 1.500
Shield: 1
Weapon: 12.000
Costs:
Metal: 12.500
Crystal: 2.500
Deuterium: 10.000


Personal tools
Namespaces

Variants
Actions