Puolustus

From OGame Wiki
< Tutorial:Defense
Revision as of 23:04, 5 January 2011 by Benneb (Talk | contribs)

(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to: navigation, searchKun alukset on tarkoitettu hyökkääviin toimintoihin on myös puolustusrakenteita puolustaville pelaajille, jotta he voivat suojella planeettojaan toisilta pelaajilta. Ne rakennetaan samalla lailla, kuin aluksetkin ja siitä lähtien ne ovat valmiita taistelemaan hyökkääviä aluksia vastaan. Riippuen miten paljon puolustusta joku rakentaa, sitä enemmän tai vähemmän resursseja hän voi suojella toisilta pelaajilta, koska suuri puolustus tekee hyökkäyksestä epäedullisen hyökkääjille.

Tasapuolinen varustautuminen

Kun rakennat laivastoa, tulee ottaa huomioon joitakin tärkeitä asioita. Sama koskee myös puolustuksen rakentamista. Puolustusrakennelmien määrän pitäisi aina sopia planeetan / kuun tarpeille, jolle ne rakennetaan.

Jos tarkoituksesi on vain suojata resurssejasi, jotka tuotat yön aikana, on liioiteltua rakentaa satojen tuhansien pisteiden arvoista turtlea (=puolustusrakennelmaa). Tosin jos haluat puolustaa koko laivuettasi (ainakin jonkun aikaa) tarvitset toki paljon suuremman puolustuksen. Oikea sekoitus eri yksiköitä on myös tärkeää.

Aluksi rakennettavat pienet puolustusrakennelmat muuttuvat myöhemmin ”tykinruuaksi”, kun rakennat suuria aseita kunnon rytinään.

Mutta ei ole väliä miten vahva puolustuksesi on ja miten hyvin se on suunniteltu, paras puolustus on se jota ei koskaan käytetä. Kun olet tappiollinen hyökkäyskohde, ei edes universumisi vahvin pelaaja hyökkää kimppuusi lähes 100% varmuudella.
Poikkeuksia ovat:

  • Pelaajat jotka vihaavat suuria puolustuksia. He murskaavat sinut vain huvin vuoksi.
  • Jos pelaat erikoisella universumilla, jossa on tietty %-puolustuskustannuksia menee romukenttään, kun se tuhotaan (puolustus-romukenttään-universumit). Sellaisissa universumeissa suuri puolustus on kuin ilmainen BBQ kaikille vahvan laivueen omistajille, koska puolustus ei voi paeta hyökkäyksen tieltä.

Erilaiset puolustusyksiköt

Kuten sanottu, puolustusyksiköt eivät voi paeta tai kadota kuin taikaiskusta, joten niitä ei voi pelastaa hyökkäykseltä. Mutta vaikka ne tuhottaisiin hyökkäyksess, se ei ole kaiken loppu. OGamessa kaikilla puolustusrakennelmilla on 70%-korjausmahdollisuus kun ne on tuhottu (jos käytät ”Insinööriä”, mahdollisuus on 85%). Taistelun jälkeen määritellään kaikkien korjattujen yksiköiden prosenttimäärä – se vaihtelee hiukan, mutta osoittaa kohti keskiarvoa. Jos planeetalla on vähemmän kuin 10 puolustusrakennelmaa, mahdollisuutta ei lasketa jokaiselle yksikkö tyypille, vaan erillisille yksiköille.

Tämä ominaisuus ei anna vihollisellesi mahdollisuutta tuhota puolustustasi yhdellä kertaa. Heidän täytyy tehdä useita hyökkäyksiä planeettaasi kohtaan, ennen kuin kaikki on tuhottu. Toinen tapa tuhota puolustus, on ampua planeettainvälisiä ohjuksia.

Erilaiset puolustusyksiköt

Vaikkakin kaikella puolustuksella on sama tarkoitus, suojella planeettaasi vihollisten hyökkäyksiltä, jotkut yksiköt ovat erikoistuneempia kuin toiset. Periaatteessa sama kuin laivastoissa. Kaikki yksiköt tekevät oman tärkeän osansa, mutta vain muiden kanssa yhdistettynä ne ovat tehokkaita.

Rocketlauncher
Ensimmäinen käytettävissä oleva puolustuslaite OGamessa on raketinheitin. Se on myös halvin niistä. Sitä käytetään, etenkin myöhemmin, tykinruokana.... suuria määriä levittämään vihollistulta ja näin antamaan isoille aseille parempi mahdollisuus selviämiseen ja vahingon tekemiseen. Ikävin haitta on, että joillakin alus-tyypeillä (etenkin risteilijöillä) on erittäin korkea tulivoima niitä vastaan. Raketinheittimet tulisi yhdistää lasereiden kanssa.
Rocketlauncher
Technical data:
Hull: 200
Shield: 20
Weapon: 80
Costs:
Metal: 2.000
Crystal: 0
Deuterium: 0

Light Laser
Kevyt laaseri on toinen tykistön yksikkö. Kalliimpi kuin raketinheitin, mutta sillä on hiukan paremmat tilastot, eikä risteilijällä ole niin kova tulivoima sitä vastaan.
Light Laser
Technical data:
Hull: 200
Shield: 25
Weapon: 100
Costs:
Metal: 1.500
Crystal: 500
Deuterium: 0

Heavy Laser
Liian kallis yksikkö, mutta sen ei pitäisi puuttua hyvästä puolustuksesta. Erittäin hyvä kevyitä hävittäjiä vastaan, sillä jokainen raskaan laaserin osuma tuhoaa yhden kevyen hävittäjän.
Heavy Laser
Technical data:
Hull: 800
Shield: 100
Weapon: 250
Costs:
Metal: 6.000
Crystal: 2.000
Deuterium: 0

Ion Cannon
Yhdelläkään puolustusyksiköllä ei ole yhtä hyvää panssaria kuin ionitykillä, joten se on hyvin kestävä. Sen korkea kristalli-kustannus verrattuna sen alhaiseen hyökkäysvoimaan, tekee siitä vähemmän suositun kuin Raskaasta laaserista tai Gaussin tykistä.
Ion Cannon
Technical data:
Hull: 800
Shield: 500
Weapon: 150
Costs:
Metal: 2.000
Crystal: 6.000
Deuterium: 0

Gauss Cannon
Kauan ennen kuin voit rakentaa plasmatornin, voit rakentaa Gaussin tykin, toiseksi tehokkaimman puolustusyksikön. Niiden korkea hyökkäysvoima tekee niistä hyviä tuhoamaan erityisesti risteilijöitä ja taistelualuksia.
Gauss Cannon
Technical data:
Hull: 3.500
Shield: 200
Weapon: 1.100
Costs:
Metal: 20.000
Crystal: 15.000
Deuterium: 2.000

Plasma Turret
Suurin ase korkeimmalla hinnalla. Tarvittava tutkimus on jo yksistään omaisuus aloitteleville pelaajille, ja torni itsessään on myös kallis. Mutta palautuksena saat vahvimman aseen, tarpeeksi tehokkaan torjuamaan suuretkin alukset, kuten tuhoajat ja kuolemantähdet. Tehokas kun lisäät tykinruokaa suojelemaan sitä mahdollisimman pitkään, jotta sillä on aikaa tehdä suuria määriä vahinkoa.
Plasma Turret
Technical data:
Hull: 10.000
Shield: 300
Weapon: 3.000
Costs:
Metal: 50.000
Crystal: 50.000
Deuterium: 30.000

Small Shield Dome
Suojakuvut eivät aiheuta minkäänlaista vahinkoa vihollisaluksille (paitsi luotaimille), mutta se ei ole niiden tarkoituskaan. Pelin alkuvaiheissa jo 1 pieni suojakupu voi torjua koko vihollis-laivaston, jos se koostuu vain rahtialuksista. Koska ne alukset eivät pysty tunkeutumaan suojan läpi, saati tuhoamaan kupua alhaisen tulivoimansa kanssa. Voit rakentaa vain yhden pienen suojakuvun planeettaa kohden.
Small Shield Dome
Technical data:
Hull: 2.000
Shield: 2.000
Weapon: 1
Costs:
Metal: 10.000
Crystal: 10.000
Deuterium: 0

Large Shield Dome
Kaikki pieneen suojakupuun sopiva, sopii myös suureen..... vain suuremmassa mittakaavassa. Edes kevyet hävittäjät, millään lukumäärällä, eivät pysty tekemään mitään vahinkoa suureen suojakupuun ja joutuvat lentämään takaisin tyhjin käsin. Voit rakentaa myös vain yhden suuren suojakuvun planeetaa kohden.
Large Shield Dome
Technical data:
Hull: 10.000
Shield: 10.000
Weapon: 1
Costs:
Metal: 50.000
Crystal: 50.000
Deuterium: 0

Anti-Ballistic Missile
Torjuntaohjukset ovat erikoisempi puolustusyksikkö. Niitä ei ole suunniteltu taistelemaan vihollisaluksia vastaan, vaan ampumaan tulevat Planeettojenväliset ohjukset. Jokainen torjuntaohjus voi ampua yhden Planeettainväliset ohjukset alas.
Anti-Ballistic Missile
Technical data:
Hull: 800
Shield: 1
Weapon: 1
Costs:
Metal: 8.000
Crystal: 0
Deuterium: 2.000

Interplanetary Missile
Planeettainväliset ohjukset voit tuhota vihollisten planeetat puolustuksen lähettämättä ainuttakaan alusta. Ne tuhoavat puolustuksen ilman korjausmahdollisuutta, joten niitä käyttämällä tuhoat puolustuksen täysin.
Interplanetary Missile
Technical data:
Hull: 1.500
Shield: 1
Weapon: 12.000
Costs:
Metal: 12.500
Crystal: 2.500
Deuterium: 10.000


Personal tools
Namespaces

Variants
Actions