First steps

от OGame Wiki
< Tutorial:First steps(пренасочване от Tutorial:First steps)
Направо към: навигация, търсенеВ началото OGame може да смути, тези които не са запознати с браузърните игри. Но дори OGame да не е първата играна браузърна игра, винаги могат да изникнат въпроси за един начинаещ играч. Ние искаме да осигурим помощ и за двете групи, хората играещи за първи път браузърна игра и за тези с опит. Бихме искали да ви предоставим необходимата информация, за да научите играта по лесен и опростен начин.

Този проект не е заместител на ръководството в играта, а е допълнение към него. Ако следвате ръководството в играта, ще получите важна информация за началното си развитие в играта и награди, които ще спомогнат за развитието на империята ви. Докато тук ще намерите не само информация нужна ви за започване на играта, но и такава, която ще ви е от полза в по-късен етап на игра.

Ако това е първата играна от вас браузърна игра ще желаете да научите повече за специалните особености на играта. Противно на конвенционалните игри OGame продължава дори и когато не сте пред компютъра. Това означава, че докато спите или работите, във вселената, в която играете, може да има хиляди други играчи, който са online и биха могли да ви нападнат. За да играете OGame не е нужно да инсталирате допълнителен софтуер. Единственото, което ви е нужно е компютър свързан към интернет и браузър. Въпреки това човек трябва да мисли по-стратегически, отколкото в нормална игра, където може да записва, презарежда или за край на играта. Но не се притеснявайте – това ръководство, ще ви предостави всяка информация, която може да ви потрябва и няма да отнеме много време да свикнете с нея.

Първа представа за OGame

Overview
Overview
Resources
Resources

Както във всяка друга игра е препоръчително да получите представа за интерфейса на първо време. Можете да опитате различните бутони, за да разберете кой какво прави, без никакъв риск. Един от най-важните елементи, които привличат окото на потребителя веднага са различните ресурси в горната част на страницата - OGame се върти около тези ресурси през повечето време. Метал, Кристал и Деутериум са необходими за изграждането на сгради и единици, както и за изследвания. За да работят мините, които добиват ресурсите, ползват енергия. Петият ресурс - тъмната материя - играе специална роля и ще бъде обяснен по-късно в главата "допълнителни(премиум) услуги".


Main menu
Main menu
New messages
New messages

Друг важен елемент, може да се намери в лявата част: Главното меню. Използвайки поставените там бутони можете да получите достъп до всяко важно подменю, което ще трябва да използвате отново и отново. Страницата, която гледате в момента може отново да я посетите, като кликнете върху съответния бутон по всяко време. Зад бутони Ресурси, Съоръжения, Проучване, Докове и Защита можете да отключите и изградите всички единици, сгради и укрепления, и да проведете съответните изследвания. В следващите глави на ръководството ще ви обясним в детайли за тези бутони и всички свързано с тях. Бутонът Галактика води до картата на всички планети и системи във вашата вселена. Този бутон ще получи по-голямо значение в следващите етапи на играта. Кликайки върху иконата под ресурсите, можете да откриете кутията си със съобщения. "Империя" и "Наеми служители" ще бъдат обяснени по-късно в главата "допълнителни (премиум) услуги".


Planet overview
Planet overview
More links
More links

Ако разгледате интерфейса може да забележите списъка на планетите от дясната страна. В началото има само една планета, в следващите етапи на играта ще сте в състояние лесно да се прехвърляте между колониите. В горната част на страницата може да се намери класацията, опциите и някои други функции. Аналогично можете да намерите повече връзки в долната част на страницата - може да обърнете внимание на правилата и линка към форума.


Поради факта, че няма истинската цел в OGame - което означава, че играта не се прекратява, в определен момент от постигането на нещо специално –а играчът се намира в постоянна конкуренция с всеки един играещ в тази вселена. За да се развивате, трябва да събирате най-много ресурси, както и да ги инвестирате в акаунта си. За да се постигне тази цел можете да добивате ресурси в мините на вашите планети, да търгувате с други играчи или да нападате вашите конкуренти и да им крадете ресурсите. В следващата глава ще Basic economy ви покажем как да изградите първата си мина.

Лични инструменти
Именни пространства

Варианти
Действия