Eerste stappen

From OGame Wiki
< Tutorial:First steps
Revision as of 01:50, 30 October 2012 by PitA (Talk | contribs)

(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to: navigation, searchIn het begin komt OGame misschien wat verwarrend over, met name voor degene die niet gewend zijn om browsergames te spelen. Maar zelfs als OGame niet de eerste browsergame is die iemand speelt, is het normaal dat er problemen en vragen naar boven komen, want een nieuwkomer weet nog niet alles. Wij willen beide groepen ondersteunen, zodat het voor een ieder eenvoudig is om alles over OGame op een gemakkelijke manier te leren.

De bedoeling van dit project is niet om de ingame tutorial, die je misschien al hebt gevonden, te vervangen, maar als een uitbreiding daarop. De hoofdstukken van deze handleiding zijn voorzien van afbeeldingen om het een en ander te verduidelijken. Als je deze hoofdstukken volgt, zal je ook de beloningen ontvangen die je krijgt bij het behalen mijlpalen uit de ingame tutorial terwijl je je koninkrijk opbouwt. Hier vind je de informatie die je nodig hebt in het begin, evenals de informatie die je nodig hebt om succesvol te zijn in de verdere fases van OGame.

Als dit je eerste browsergame is, dan wil je waarschijnlijk meer weten over wat er zo speciaal is aan dit soort spellen. In tegenstelling tot normale computer spellen, gaat bij OGame alles door, ook als je niet achter je computer zit. Dit betekent dat honderden andere spelers wel online kunnen zijn in het universum waarin je speelt, terwijl jij aan het werk bent of slaapt en zij kunnen jou op dat moment ook gewoon aanvallen. Voor OGame hoef je geen programma's op je pc te installeren, je kan OGame spelen op iedere computer die een webbrowser en een internetverbinding heeft. Verder zal je strategischer moeten denken dan bij een normaal spel, daar kan je tussentijds je spel opslaan, het spel opnieuw starten of het spel beëindigen. Maar maak je geen zorgen. Deze handleiding zal je alle informatie geven die je nodig hebt en het zal niet lang duren om daar aan gewend te zijn.

Gevoel krijgen voor OGame

Overzicht
Overzicht
Grondstoffen
Grondstoffen

Zoals in ieder ander spel, is het aan te raden om eerst de bediening te leren kennen. Je kan zonder problemen op de verschillende knoppen in het linker menu klikken om te zien wat er achter ieder onderdeel schuil gaat. Een van de belangrijkste onderdelen waar het oog van de gebruiker op valt zijn de grondstoffen aan de bovenkans van het scherm. In OGame draait alles om deze grondstoffen. Metaal, kristal en deuterium zijn nodig om gebouwen en schepen te maken, evenals voor onderzoeken. Verder is er energie nodig om je mijnen te laten draaien. De laatste grondstof, donkere materie, speelt een speciale rol en zal toegelicht worden in het hoofdstuk Betaalde functies.


Hoofdmenu
Hoofdmenu
Nieuwe berichten
Nieuwe berichten

Een ander belangrijk onderdeel vind je aan de linker kant: Het hoofdmenu. Met deze knoppen krijg je toegang tot alle belangrijke onderdelen die je steeds weer nodig hebt.
Het scherm waar je nu naar kijkt is het overzicht en je kan dit oproepen door op de knop Overzicht te klikken. Via de knoppen Grondstoffen, Faciliteiten, Onderzoek, Werf en Verdediging kan je alle schepen, gebouwen en verdediging maken en onderzoeken starten. In de volgende hoofdstukken van de handleiding worden deze onderdelen in detail uitgelegd. De knop Melkweg toont een kaart van alle planeten en melkwegen in jouw universum. Dit onderdeel zal steeds belangrijker worden naar mate je verder komt in het spel. Het berichten-systeem kan je oproepen door op het envelopje onder de grondstoffen te klikken. De onderdelen "Koninkrijk" en "Officierscasino" worden later uitgelegd in het hoofdstuk Betaalde functies.


Planeet overzicht
Planeet overzicht
Meer links
Meer links

Als je naar de interface kijkt, dan valt je waarschijnlijk de lijst met planeten aan de rechterkant op. In het begin zal daar maar één planeet zichtbaar zijn. Later in het spel kan je via die lijst eenvoudig tussen je verschillende kolonies kunnen schakelen. Aan de bovenkant van het scherm vind je een balk met daarin topscore, opties en enkele andere onderdelen. Aan de onderkant van het scherm vind je zo'n zelfde balk met diverse links. Met name de links naar de spelregels en het forum zijn interessant.


Doordat er geen echt einddoel is in OGame, wat inhoudt dat er geen einde is aan het spel als je een bepaald punt of speciaal onderdeel hebt bereikt, zal de speler steeds in competitie zijn met de andere spelers in het universum. Om succesvol te zijn, zal je zoveel mogelijk grondstoffen moeten verzamelen en deze gebruiken om je account verder uit te bouwen. Om die grondstoffen te verzamelen kan je gebruik maken van de mijnen op je planeten en grondstoffen verhandelen met andere spelers, maar je kan ook andere spelers aanvallen en bij hen grondstoffen stelen. In het volgende hoofdstuk Basis economie zullen we beginnen met je uit te leggen hoe je je eerste mijn bouwt.

Personal tools
Namespaces

Variants
Actions