Ryöstely

From OGame Wiki
Jump to: navigation, searchMonet pelaajat vertaavat Ogamea vieläkin sotapeliksi. Lukuunottamatta sen sosiaallisia kontakteja ja taloudellisia ominaisuuksia, tuo kuvaus sopii hyvin. Pelaajan ei tosin ole tarve lietsoa sotaa muita pelaajia vastaan, mutta hyökkäykset muihin ovat suosittuja ja lupaava tapa saada resursseja ja mainetta, ja tietenkin nousta tilastoissa. Vaikka et haluaisikaan hyökätä muihin pelaajiin, sinun kannattaisi lukea tämä luku valmistautuaksesi hyökkäykseen.

Mistä löydän hyviä kohteita?

Activity in galaxy menu
Activity in galaxy menu

Edellisessä kappaleessa selitettiin pelaajien vakoileminen, ja siten tiedon kerääminen heidän planeetoiltaan. Löytääksesi hyvän ryöstökohteen, sinun tulisi vain katsella ympärillesi ja vakoilla kaikkea, joka voisi olla hyvä kohde. Kannattaa etsiä itseäsi heikompia pelaajia tai pelaajia, jotka ovat suunilleen yhtä vahvoja kuin sinä; myös epäaktiiviset voivat olla kannattava vaihtoehto. Kohteen sijainti on myös tärkeä – mitä enemmän välimatkaa sinun planeettaasi on, sitä pitempään lento kestää ja deuteriumia kuluu enemmän, näin ollen hyökkäys tuottaa suuremmat tappiot.


Nyt valitset vain oikean työkalun

Jos olet löytänyt mahdollisen kohteen, sinun täytyy vain valita, millä aluksilla haluat hyökätä sinne. Optimaallinen kokoonpano riippuu aina kohteen valinnasta ja hyökkäyksen tyypistä. Jos haluat ryöstää pienen määrän resursseja vähän suojatulta planeetalta, riittävä määrä rahtialuksia ja muutama taistelualus suojelemaan niitä riittää hyvin. Mutta jos haluat tuhota vihollisen laivaston tai hyökätä raskaasti puolustetulle planeetalle, sinun täytyy lähettää huomattavasti enemmän aluksia ja mukauttaa laivue kohteen mukaan.

Parasta tapaa tarkistaa suotuisa hyökkäys laivasto, kutsutaan Combat simulator. Mutta älä yritä vain minimoida menetyksiä, vaan huomioi myös deuteriumin kulutus, koska se voi vähentää ryöstön hyötyä ja tuloksia. Myös lennon kesto on harkittava, koska jokainen minuutti nostaa riskiä, että uhrisi saapuu juuri ja juuri pilaamaan hyökkäyksesi.

Attack via galaxy menu
Attack via galaxy menu
Select ships
Select ships
Select speed
Select speed
Send ships
Send ships


Romukenttä

Taisteluiden jälkeen ilmestyy niin kutsuttu romukenttä. Se koostuu tuhoutuneiden alusten jäänteistä. Jokaisessa romukentässä on 30% metallia ja 30% kristallia alusten rakennuskustannuksista (joillakin erityis universumeilla on eri prosentit, varmista tämä ”Universumin erityspiirteistä”). Kerätäksesti romukentän, tarvitaan kierrättäjiä. Laivastovalikolla ne voidaan lähettää suoraan romukenttään. Ole tarkkana, että valitset romukenttä-symbolin kohteeksi, kuin myös tehtävän ”kierrätä romukenttä”.

Tutorial Reward:
Kun olet kerännyt ensimmäisen romukenttäsi, saat yhden kierrättäjän ilmaiseksi.


Select recycler
Select recycler
Select coordinates
Select coordinates
Select mission
Select mission
Fleet movement
Fleet movement

Milloin kannattaa ryöstää?

Normaalisti ryöstö on kannattavaa, kun voitto on suurempi kuin tappio. Joten sinun täytyy tarkastella aluksia joita menetät ja deuteriumia jonka kulutat – jos se on vähemmän kuin kaapatut resurssit ja kerätty romukenttä, sillon ryöstö maksaa itsensä takaisin. Mutta sinun täytyy päättää onko arvioitu voitto sen arvoista.

Mitä muuta täytyy muistaa?

Tietojen kerääminen ja ajantasalla pitäminen vihollisesta mahdollisimman pitkän aikaa, on tärkeää. Näin ollen sinulla pitäisi aina olla tuore vakoiluraportti – jos pari päivää sitten ei ole ollut puolustusta, se ei tarkoita, ettei vieläkään olisi. Aloita hyökkäys vasta, kun tiedät mitä sinulla on vastassa.

Sitäpaitsi, sinun täytyy aina muistaa, että uhri voi olla paikalla. Jos hän näkee hyökkäyksen, hän siirtää resurssit ja alukset turvaan ja tekee iskustasi hyödyttömän; tai hän voi sijoittaa lisää aluksia planeetalle ja tuhota sinun hyökkäävän laivastosi. Hän voi myös kutsua liittoumalaisiaan tai muita ystäviä puolustamaan planeettaansa (vain LTS universumissa) ja tuhoamaan laivastosi. Jos planeetalla on ollut lähiaikoina toimintoja, aktivisuus-tähti glaksi-näkymässä näyttää sen sinulle. On hyvä että näet koska puolustaja on paikalla, vaikka on muitakin toimintoja, jotka aiheuttavat aktiivisuutta.

Tämän takia on hyvä idea tarkistaa aktiivisuus, joka voi osoittaa, että pelaaja on paikalla, kun laivueesi liikkuu. Ensimmäisenä, ennenkuin laivueesi saapuu kohteeseen, sinun tulisi vakoilla uudestaan nähdäksesi onko muutoksia ilmestynyt. Jos haluat pelata varman päälle, ettei sinua keskeytetä, voit hidastaa laivuettasi, mutta siitä kerrotaan seuraavassa kappaleessa tarkemmin. Jos epäilet, että puolustaja on paikalla, sinun tulisi peruuttaa käsky ja olla ottamatta riskiä menettää laivueesi.

Muuten, hyökkäykset vahvempia pelaajia vastaan eivät ole suositeltavia, koska sellainen teko osuu vielä omaan nilkkaan. Jos vahvempi pelaaja jahtaa sinua kostaakseen, hauskuus katoaa nopeasti. Joten alussa, hyökkää vain heikompiin tai yhtä vahvoihin vihollisiin, joita vastaan voit pärjätä hätätilanteessa.

Onko joitakin sääntöjä?

Kun hyökkäät muita pelaajia vastaan, sinun tulee muistaa bashing-sääntö. Se tarkoittaa, ettet hyökkää planeetalle tai kuulle yli 6 kertaa 24 tunnin sisällä. Jos molemmat osapuolet ovat sodassa toisiaan vastaan, 12 tuntia sodanjulistuksen jälkeen bashing-sääntö poistetaan sodan ajaksi.

Personal tools
Namespaces

Variants
Actions