Άμυνα

From OGame Wiki
Jump to: navigation, search



Αν και τα πλοία είναι απαραίτητα για επιθετικές ενέργειες, υπάρχουν και αμυντικές εγκαταστάσεις για αμυντικούς παίκτες που τους επιτρέπουν να προστατεύσουν τους πλανήτες τους από άλλους παίκτες. Αυτές κατασκευάζονται με τον ίδιο τρόπο που κατασκευάζονται τα πλοία και από τη στιγμή που θα χτιστούν είναι πάντα έτοιμες για την αναχαίτιση της όποιας επίθεσης από εχθρικό στόλο. Ανάλογα με το πόσες άμυνες χτίζει ένας παίκτης, μπορεί να υπερασπιστεί τους πόρους του από άλλους παίκτες, καθώς μια μεγάλη άμυνα κάνει τις επιθέσεις ασύμφορες για τους άλλους . Βέβαια πρέπει να σημειώσουμε πως υπάρχουν και εκείνοι οι παίκτες οι οποίοι συστηματικά επιτίθενται σε βαριά οχυρωμένους από άμυνες πλανήτες (οι λεγόμενοι πλανήτες χελώνες).

Ισορροπημένη Κατασκευή Άμυνας

Κατά την οικοδόμηση ενός στόλου υπάρχουν μερικά σημαντικά σημεία που πρέπει να δώσει κανείς προσοχή. Το ίδιο ισχύει και για τις άμυνες. Το μέγεθος των αμυντικών εγκαταστάσεων θα πρέπει πάντοτε να συνδυάζεται με τις ανάγκες του πλανήτη / φεγγαριού όπου η άμυνα είναι χτισμένη.

Εάν ο στόχος σας είναι να σώσετε μόνο τους πόρους που παράγονται κατά τη διάρκεια της νύχτας θα ήταν υπερβολή να οικοδομήσετε μια τεράστια χελώνα αξίας μερικών εκατοντάδων χιλιάδων πόρων. Όμως αν θέλετε να προστατέψετε ολόκληρο το στόλο σας (τουλάχιστον για λίγο) θα χρειαστείτε φυσικά πολύ μεγαλύτερη άμυνα. Η σωστή αναλογία των διάφορων αμυντικών εγκαταστάσεων είναι επίσης πολύ σημαντική . Ανάλογες στα μικρά πλοία, είναι οι μικρές αμυντικογενείς εγκαταστάσεις που θα αναλάβουν αργότερα τον ρόλο του «fodder», ενώ παράλληλα θα χτίζετε τα "βαριά" όπλα για τις μεγάλες μάχες. Αλλά δεν έχει σημασία το πόσο ισχυρή είναι άμυνα σας είναι και πόσο καλά μελετημένη είναι η σχεδίαση της, οι καλύτερες άμυνες είναι αυτές που δε χρησιμοποιήθηκαν ποτέ . Όταν είστε ασύμφορος ακόμη και για τους ισχυρότερους παίκτες στο σύμπαν σας είστε σχεδόν 100% σίγουροι ότι δεν θα σας επιτεθεί κανείς.


Εξαιρέσεις είναι τα εξής:

  • Προαναφέρθηκαν οι λεγόμενοι «χελώνο-κυνηγοί». Θα σας σπάνε τις άμυνες μόνο για διασκέδαση.

Αν παίζετε σε ειδικό σύμπαν όπου ένα ορισμένο ποσοστό των αμυντικών εγκαταστάσεων -πηγαίνει στο πεδίο συντρίμμων όταν καταστραφεί (def-to-DF-Unis). Σε μια τέτοια σύμπαντα μία μεγάλη άμυνα είναι σαν ένα δωρεάν γεύμα για όλους τους παίκτες που έχουν ισχυρό στόλο, η άμυνα δεν μπορεί να αποφύγει μια επίθεση

Πιθανότητα ανοικοδόμησης

Όπως είπαμε, οι αμυντικές εγκαταστάσεις που δεν μπορούν να πετάξουν ή ως δια μαγείας εξαφανιστούν, οπότε δεν μπορούν να σωθούν από τις επιθέσεις. Αλλά αν και καταστρέφονται κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης ,δεν πρόκειται για ολοκληρωτική καταστροφή. Στο ogame κάθε είδους άμυνας έχει μια πιθανότητα 70% να επισκευαστεί αφού καταστραφεί κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης. (Εάν χρησιμοποιείτε το έξτρα-χαρακτηριστικό "μηχανικός" η πιθανότητα είναι 85%.)

Το χαρακτηριστικό αυτό δεν επιτρέπει στους εχθρούς σας να διαλύσουν ολοσχερώς την άμυνά σας σε μόλις 1 επίθεση. Πρέπει να επιχειρήσουν πολυάριθμες επιθέσεις εναντίον του πλανήτη σας πριν εξαφανιστούν όλα..

Ένας άλλος τρόπος για να καταστραφεί η άμυνα είναι μέσω της χρησιμοποίησης του διαπλανητικών πυραύλων.

Οι διαφορετικές αμυντικές εγκαταστάσεις

Ακόμα κι αν όλες οι άμυνες έχουν τον ίδιο προορισμό, να προστατεύσουν τον πλανήτη σας από τις επιθέσεις των εχθρών σας , κάποιες εγκαταστάσεις είναι πιο εξειδικευμένες από άλλες. Είναι βασικά το ίδιο με τους στόλους. Όλες οι εγκαταστάσεις παίζουν το δικό τους σημαντικό ρόλο, αλλά μόνο σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες γίνονται πιο αποτελεσματικές.

Εκτοξευτής Πυραύλων
Η πρώτη διαθέσιμη αμυντική εγκατάσταση στο OGame είναι ο εκτοξευτής πυραύλων. Είναι και η φθηνότερη εγκατάσταση. Κυρίως στα προχωρημένα στάδια του παιχνιδιού χρησιμοποιείται ως fodder των κανονιών ..... σε τεράστιες ποσότητες ώστε να απορροφήσει τα εχθρικά πυρά και να δώσει στα πιο ισχυρά και ακριβά όπλα μεγαλύτερη πιθανότητα να διασωθούν και να ισοσκελίσουν τις ζημιές. Το μεγαλύτερο μειονέκτημα τους είναι, ότι πολλοί τύποι πλοίων (κυρίως τα καταδιωκτικά) έχουν πολύ υψηλό rapidfire εναντίον τους.
Εκτοξευτής Πυραύλων
Technical data:
Σκάφος: 200
Ασπίδες: 20
Όπλα: 80
Κόστος:
Μέταλλο: 2.000
Κρύσταλλο: 0
Δευτέριο: 0

Ελαφρύ Λέιζερ
Τα ελαφρά λέιζερ είναι η δεύτερη κατηγορία fodder . Οριακά πιο ακριβά τους εκτοξευτές πυραύλων, έχουν λίγο καλύτερα στατιστικά και τα καταδιωκτικά δεν έχουν rapidfire εναντίον τους. (έχουν βέβαια τα destroyer)
Ελαφρύ Λέιζερ
Technical data:
Σκάφος: 200
Ασπίδες: 25
Όπλα: 100
Κόστος:
Μέταλλο: 1.500
Κρύσταλλο: 500
Δευτέριο: 0

Βαρύ Λέιζερ
Πολύ ακριβό για το ρόλο του fodder, όμως δεν πρέπει να λείπει σε καμία καλή άμυνα. Ιδιαίτερα αποτελεσματικό απέναντι στα ελαφρά μαχητικά, καθώς κάθε βολή από ένα βαρύ λέιζερ μπορεί να καταστρέφει ένα ελαφρύ μαχητικό.
Βαρύ Λέιζερ
Technical data:
Σκάφος: 800
Ασπίδες: 100
Όπλα: 250
Κόστος:
Μέταλλο: 6.000
Κρύσταλλο: 2.000
Δευτέριο: 0

Κανόνι Ιόντων
Δεν υπάρχει αμυντική μονάδα που να έχει ισχυρότερες ασπίδες από το κανόνι ιόντων, γεγονός που το καθιστά πολύ ανθεκτικό. Το κόστος υψηλό κόστος του σε κρύσταλλο σε συνδυασμό με τη χαμηλή επιθετική του ισχύ το καθιστούν λιγότερο δημοφιλή από ότι το Βαρύ Λέιζερ ή το κανόνι Gauss.
Κανόνι Ιόντων
Technical data:
Σκάφος: 800
Ασπίδες: 500
Όπλα: 150
Κόστος:
Μέταλλο: 2.000
Κρύσταλλο: 6.000
Δευτέριο: 0

Κανόνι Gauss
Πολύ πριν να έχετε πρόσβαση στους πυργίσκους πλάσματος είστε σε θέση να χτίσετε κανόνια Gauss , τη δεύτερη ισχυρότερη αμυντική εγκατάσταση. Η καλή δύναμη πυρός τους τα καθιστά ιδιαίτερα καλά κατά των καταδιωκτικών και των καταδρομικών.
Κανόνι Gauss
Technical data:
Σκάφος: 3.500
Ασπίδες: 200
Όπλα: 1.100
Κόστος:
Μέταλλο: 20.000
Κρύσταλλο: 15.000
Δευτέριο: 2.000

Πυργίσκος Πλάσματος
Το δυνατότερο όπλο με την υψηλότερη τιμή. Οι απαραίτητες έρευνες από μόνες τους είναι μια μικρή περιουσία για τους παίκτες κατά τις πρώτες ημέρες της σταδιοδρομίας τους, και ο πυργίσκος ο ίδιος είναι αρκετά ακριβός επίσης. Αλλά αυτό που παίρνετε σε αντάλλαγμα είναι το ισχυρότερο όπλο, αρκετά ισχυρό για να αποκρούσει ακόμη και μεγάλα πλοία, όπως destroyer ή deathstar. Πιο αποτελεσματικά όταν προσθέτετε fodder (εκτοξευτές η και ελαφρά λέιζερ) για να τα προστατεύσετε όσο το δυνατόν περισσότερο, ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τα τεράστια ποσά μια ενδεχόμενης ζημίας.
Πυργίσκος Πλάσματος
Technical data:
Σκάφος: 10.000
Ασπίδες: 300
Όπλα: 3.000
Κόστος:
Μέταλλο: 50.000
Κρύσταλλο: 50.000
Δευτέριο: 30.000

Μικρός Αμυντικός Θόλος
Οι αμυντικοί θόλοι δεν κάνουν καμία απολύτως ζημιά στα αντίπαλα σκάφη (με εξαίρεση τα κατασκοπευτικά), αλλά αυτός δεν είναι ο λόγος ύπαρξης τους έτσι κι αλλιώς . Στα πρώτα στάδια του παιχνιδιού ακόμη και 1 μικρό αμυντικός θόλος μόνο μπορεί μόνος του να προστατεύσει από το σύνολο του στόλου του εχθρού, στην περίπτωση που θα αποτελείται μόνο από μεταγωγικά. Αυτό συμβαίνει επειδή τα πλοία αυτά δε διαθέτουν την δύναμη πυρός για να διεισδύσουν στην ασπίδα και κατά συνέπεια, δεν μπορούν να καταστρέψουν το θόλο. Μπορείτε μόνο να χτίσετε ένα μικρό αμυντικό θόλο ανά πλανήτη.
Μικρός Αμυντικός Θόλος
Technical data:
Σκάφος: 2.000
Ασπίδες: 2.000
Όπλα: 1
Κόστος:
Μέταλλο: 10.000
Κρύσταλλο: 10.000
Δευτέριο: 0

Μεγάλος Αμυντικός Θόλος
Ό,τι ισχύει για το μικρό αμυντικό θόλο, ισχύει και για το μεγάλο θόλο.... αλλά σε μια μεγαλύτερη κλίμακα. Ακόμα και Τα ελαφρά μαχητικά σε οποιαδήποτε ποσότητα δεν μπορούν να κάνει οποιαδήποτε ζημιά έναντι του μεγάλου αμυντικού θόλου, και επιστρέφουν πίσω με άδεια χέρια.Μπορεί να χτιστεί μόνο 1 μεγάλος θόλος ανά πλανήτη.
Μεγάλος Αμυντικός Θόλος
Technical data:
Σκάφος: 10.000
Ασπίδες: 10.000
Όπλα: 1
Κόστος:
Μέταλλο: 50.000
Κρύσταλλο: 50.000
Δευτέριο: 0

Αντι-Βαλλιστικοί Πύραυλοι
Οι αντιβαλλιστικοί πύραυλοι είναι ένας ειδικός τύπος αμυντικών εγκαταστάσεων. Δεν είναι σχεδιασμένο για την καταπολέμηση των εχθρικών πλοίων, αλλά αντ 'αυτού να καταρρίψουν τους εισερχόμενες Διαπλανητικούς πυραύλους. Κάθε αντί-βαλλιστικός μπορούν να αναχαιτίσει ένα διαπλανητικό πύραυλο. Δείτε επίσης: 'Διαπλανητικοί Πύραυλοι'.
Αντι-Βαλλιστικοί Πύραυλοι
Technical data:
Σκάφος: 800
Ασπίδες: 1
Όπλα: 1
Κόστος:
Μέταλλο: 8.000
Κρύσταλλο: 0
Δευτέριο: 2.000

Διαπλανητικοί Πύραυλοι
Με τους Διαπλανητικούς Πυραύλους μπορείτε να καθαρίσετε έναν εχθρικό πλανήτη από την άμυνα χωρίς να χρησιμοποιήσετε ούτε ένα πλοίο. Δείτε επίσης: 'Διαπλανητικοί Πύραυλοι'.
Διαπλανητικοί Πύραυλοι
Technical data:
Σκάφος: 1.500
Ασπίδες: 1
Όπλα: 12.000
Κόστος:
Μέταλλο: 12.500
Κρύσταλλο: 2.500
Δευτέριο: 10.000

Personal tools
Namespaces

Variants
Actions