Defense

From OGame Wiki
Revision as of 20:28, 11 February 2011 by The Truth (Talk | contribs)

Jump to: navigation, searchAsa cum navele sunt indispensabile pentru atacuri, asa sunt structurile defensive pentru a permite jucatorilor sa-si protejeze planetele de alti jucatori. Aceste structuri defensive sunt construite asemenea navelor si odata finalizate vor riposta impotriva navelor atacatoare. In functie de numarul structurilor defensive construite se pot apara mai multe sau mai putine resurse; o aparare solida face atacurile neprofitabile pentru ceilalti jucatori. De asemenea exista insa jucatori care ataca in mod sistematic planetele cu aparare multa (asa numitele "testoase")

Constructia echilibrata:

Cand se construieste o flota sunt cateva puncte importante de care trebuie tinut cont. Asa se intampla si cu apararea. Cantitatea structurilor defensive trebuie sa fie intotdeauna potrivita cu necesitatile planetei/lunii unde apararea este construita. Daca scopul este sa se apere resursele produse pe timpul noptii este inutil sa construiesti o "testoasa" care sa valoreze cateva sute de mii de puncte.

Dar daca vrei sa-ti protejezi intreaga flota (macar pentru o perioada scurta) desigur vei avea nevoie de o aparare mai mare. Alegerea ratiei de constructie a diferitelor structuri defensive este foarte importanta de asemenea. In mod similar cu navele usoare, structurile defensive mici vor fi folosite ca "structuri defensive de sacrificiu" in timp ce structurile defensive mai mari vor fi folosite pentru lovituri decisive (big bang )

Dar indiferent de cat de puternica este apararea si cat de bine este structurata, cea mai buna aparare este cea care nu este folosita niciodata. Cand nu esti profitabil, chiar si pentru cel mai puternic jucator din univers esti aproape 100% sigur ca nu vei fi atacat.
Exceptiile sunt:

  • tipul de jucatori mentionati anterior "vanatorii de testoase". Acestia iti vor distruge apararea doar pentru a se distra
  • joci intr-un univers special unde un procent din costurile apararii distruse se duce in CR. In aceste universuri, apararile mari sunt ca si o invitatie la atac pentru toti jucatorii cu flote considerabile datorita faptului ca un atac nu poate fi evitat Universes and Player

Sansa de reconstructie:

Asa cum am mentionat, structurile defensive nu pot zbura si nici nu pot fi ascunse asa ca nu pot fi salvate in cazul uni atac. Dar daca sunt distruse in urma unui atac nu este totul pierdut. In ogame, fiecare tip de structura defensiva are o sansa de 70% de a fi reparata dupa ce a fost distrusa (daca folosesti optiunea "inginer" sansa de reparare este de 85%). Premium features. Dupa lupta, procentajul de reparare pentru fiecare tip de structura defensiva va fi calculat, si poate avea mici variatii. Daca sunt mai putin de 10 structuri defensive pe o planeta sau luna, probabilitatea nu va fi calculata pentru fiecare tip de structura defensiva ci, separat, pentru fiecare unitate.

Aceasta caracteristica nu permite atacatorilor sa distruga toata apararea in doar 1 runda. Va trebui sa traga de mai multe ori ca sa distruga intreaga aparare O alta cale de a distruge toata apararea sunt rachetele interplanetare Interplanetary Missiles.

Structurile defensive:

Chiar daca toate structurile defensive au acelasi scop, de a proteja planeta/luna de atacuri, unele unitati sunt specializate. In fond, actioneaza asemeni navelor. Toate unitatile joaca un rol important dar doar in combinatie cu celelalte creste eficacitatea lor

Primele structuri defensive disponibile in ogame sunt lansatoarele de rachete. Sunt si cele mai ieftine. Acestea sunt folosite, in special in stadiile avansate ale jocului, ca si structuri defensive de sacrificiu....in numar mare pentru a disipa tirul inamic si a da structurilor defensive mai puternice o sansa mai mare sa reziste si sa mareasca pagubele facute navelor atacatoare. Marele dezavantaj este ca anumite nave (in special crucisatoarele) au foc rapid impotriva lor. Asa ca va trebui sa le combinati cu Lasere Usoare.
Technical data:
Hull:
Shield:
Weapon:
Costs:
Metal:
Crystal:
Deuterium:

Laserul usor este a doua structura defensiva de sacrificiu. Ceva mai scumpe decat lansatoarele de rachete sunt putin mai bine cotate iar crucisatoarele nu au foc rapid impotriva lor.
Technical data:
Hull:
Shield:
Weapon:
Costs:
Metal:
Crystal:
Deuterium:

Prea scump pentru o structura defensiva de sacrificiu, totusi nu poate lipsi dintr-o buna aparare. In special bun impotriva vanatorilor usori deoarece o lovitura a unui laser greu poate distruge un vanator usor.
Technical data:
Hull:
Shield:
Weapon:
Costs:
Metal:
Crystal:
Deuterium:

Nici o alta structura defensiva nu are un scut mai puternic decat tunul magnetic cea ce-l face foarte durabil. Costurile mari de cristal si puterea mica de atac il fac mai putin popular decat Laserul Greu sau Tunul Gauss.
Technical data:
Hull:
Shield:
Weapon:
Costs:
Metal:
Crystal:
Deuterium:

Cu mult inainte sa ai acces la Turela cu plasma vei putea construi Tunul Gauss, a doua structura defensiva ca si forta. Puterea mare de atac il face eficient in fata crucisatoarelor si a navelor de razboi0
Technical data:
Hull:
Shield:
Weapon:
Costs:
Metal:
Crystal:
Deuterium:

Cea mai mare structura defensiva, cu cel mai mare cost. Nu doar costurile de cercetare reprezinta o avere pentru jucatorii aflati in faza incipienta a jocului cat si Turela insasi este foarte scumpa. Dar vei obtine cea mai puternica structura defensiva, indeajuns de puternica sa tina la distanta nave mari cum ar fi Distrugatoare sau RIP-i. Eficienta creste daca se adauga structuri defensive de sacrificiu pentru a proteja Turelele atat timp cat este necesar pentru a produce daune mari navelor atacatoare.
Technical data:
Hull:
Shield:
Weapon:
Costs:
Metal:
Crystal:
Deuterium:

Scuturile planetare nu fac nimic care sa afecteze integritatea navelor atacatoare (cu exceptia Probelor de Spionaj) dar oricum nu asta e scopul lor. In faza incipienta a jocului cand un Scut Planetar Mic este suficient pentru a tine la distanta o intreaga flota atacatoare atat timp cat aceasta este constituita din Transportoare. Acest lucru este posibil datorita faptului ca trasportoarele nu au o putere de atac suficienta sa treaca prin Scuturi si astfel nu-l pot distruge Poti construi un singur Scut Planetar Mic pe planeta/luna.
Technical data:
Hull:
Shield:
Weapon:
Costs:
Metal:
Crystal:
Deuterium:

Similar cu Scutul Planetar Mic doar ca..... la o scara mai mare. Nici macar vanatorii mici indiferent de numar nu pot face nimic impotriva Scutului Planetar Mare si nu vor avea nici un castig De asemenea poti construi un singur Scut Planetar Mare pe planeta/luna.
Technical data:
Hull:
Shield:
Weapon:
Costs:
Metal:
Crystal:
Deuterium:

Rachetele Anti-balistice sunt un tip special de structuri defensive. Nu sunt destinate sa lupte impotriva navelor atacatoare, in schimb, distrug Rachetele Interplanetare. Fiecare Racheta Anti-balistica poate distruge o singura Racheta Interplanetara.
Technical data:
Hull:
Shield:
Weapon:
Costs:
Metal:
Crystal:
Deuterium:

Cu Rachetele Interplanetare poti curata apararea unei planete/luni fara sa lasezi nicio nava. Rachetele Interplanetare distrug structurile defensive fara ca acestea sa se poate repara astfel incat planeta/luna ramane complet fara aparare. a se vedea Interplanetary Missiles pentru mai multe.
Technical data:
Hull:
Shield:
Weapon:
Costs:
Metal:
Crystal:
Deuterium:


Personal tools
Namespaces

Variants
Actions