Vakoilu

From OGame Wiki
Jump to: navigation, searchKuten olet varmasti jo huomannut, OGamen tarkoitus on kerätä mahdollisiman paljon resursseja, sijoittaa ne rakennuksiin ja rakennelmiin – toisin sanoen pisteisiin. Kaivostuotannon lisäksi – mikä on helppoa, voit kerätä resursseja myös ryöstöretkillä, muihin pelaajiin hyökkäämällä, joka selitetään seuraavassa kappaleessa Ryöstely. Mutta jokainen pelaaja ei ole hyökkäyksen arvoinen, eikä keneen tahansa voi noin vain hyökätä. Vakoilu tarjoaa mahdollisuuden tarkistaa, kuinka paljon resursseja, aluksia ja puolustusta naapuriplaneetoillasi on.


Mitkä ovat vaatimukset?

Käyttääksesi tätä ominaisuutta, tarvitset vakoiluteknologian. Ensimmäisenä, tutkimus, joka on saatavilla hyvin aikaisessa vaiheessa (vaatimukset: tutkimuslaboratorio taso 3). Ensimmäinen hyöty jonka saat vakoilun tutkimisesta on, että saat enemmän tietoa tulevista laivastoista – ensiksi näet vain että laivasto liikkuu planeettaasi päin. Tasolla 2 näet alusten kokonaismäärän, alusten tarkat tyypit tasolla 4 ja tasolla 8 näet tarkkaan kuinka paljon ja minkä tyyppisiä aluksia liikkuu sinua kohti. Tämä tieto on valtavan tärkeä reagoidaksesi hyökkäykseen oikealla tapaa ja suojataksesi resurssejasi järkevästi.

Mutta tutkimus on myös tärkeää vakoilua varten, mihin nimi viittaakin. Tarvitset tason kaksi rakentaaksesi vakoiluluotaimen, ja tasolla on vaikutusta informaatioon jota saat vakoilemalla vihollista, selvisivät luotaimesi lennosta tai eivät.

Miten vakoilet?

Setting number of probes
Setting number of probes
Sending probes via galaxy view
Sending probes via galaxy view

Jos sinulla on vakoiluluotaimia, on sinulla mahdollisuus vakoilla vihollista. Nopein tapa on klikata vakoilu-symbolia valitun planeetan vieressä. Toimenpiteen seurauksena luotaimet suuntaavat planeetalle automaattisesti (määrän voi vaihtaa Asetukset > Yleinen) ja keräävät tietoa kohteesta. Vaihtoehtoisesti voit lähettää joitakin luotaimia vakoilutehtävälle tiettyihin koordinaatteihin käyttämällä laivue valikkoa, joten voit myös vaihtaa vakoiluluotaimien määrää manuaalisesti.

Tutorial Reward:
Kun olet käyttänyt luotaimiasi ensimmäisen kerran vakoillaksesi toista pelaajaa, saat kaksi luotainta lisää lahjaksi Tutoriaalista.

Mitä tietoa voin kerätä?

An espionage report
An espionage report

Jos vakoilet vihollista, saat kaiken saatavilla olevan tiedon vakoiluraportissa, joka on jaettu viiteen osaan. Ensimmäisenä siellä on resurssit – nykyisten resurssien määrä, kuin myös energian tuotanto, joka ilmoitetaan joka tapauksessa; sitten tiedot laivastosta, suojauksista ja myös rakennuksista ja tutkimuksista. Kerätäksesi tietoa muustakin kuin resursseista, sinun täytyy nostaa vakoiluasi, joko tutkimalla korkeampi vakoiluteknologia kuin vihollisella, tai lähettämällä useampia luotaimia kerralla. Voit laskea helposti, kuinka monta luotainta sinun täytyy lähettää kerätäksesi tarvitsemasi tiedot:

Formula:
Resurssit = 1 luotain
Laivasto = (vakoiluteknologian tasojen erotus) ^2 + 2
Suojaus = (vakoiluteknologian tasojen erotus) ^2 + 3
Rakennukset = (vakoiluteknologian tasojen erotus) ^2 + 5
Tutkimus = (vakoiluteknologian tasojen erotus) ^2 + 7

Jos oma vakoiluteknologiasi on kolme tasoa korkeampi, kuin vihollisen teknologia, yksi luotain riittää keräämään kaiken tiedon. Kun näet kaikki määritellyt tiedot vakoiluraportissasi, voit valita, onko se tuottoisa kohde, ja jos on, lähettää laivueesi.

Mitä on vastavakoilu?

Jos saat vakoiluraportin, sen lopussa on aina vastavakoilun arvo, joka on 0% ja 100% välissä. Tämä arvo kertoo mahdollisuuden sinun luotaimiesi havaitsemiseen ja tuhoamiseen vihollisen toimesta, jota vakoilet. Mitä korkeampi mahdollisuus, sitä todennäköisemmin sinun luotaimesi havaitaan ja liitetään taisteluun puolustajan aluksia ja planeetalla olevaa puolustusta vastaan. Vastavakoilu ei vaikuta vakoiluraporttiin, joka toimitetaan, vaikka luotaimet havaitaan ja tuhotaan.

Tarkka kaava, miten laskea se arvo on vieläkin tuntematon, koska on selvää että sattuma on suuressa roolissa (samalla yhdistelmällä, on usein hyvin erilaiset arvot), joten se ei ole tärkeää. Itse asiassa, kolmella eri elementillä on vaikutusta vastavakoiluun: Vakoiluluotaimien määrä, ero omassasi ja vihollisen vakoiluteknologiassa, kuin myös alusten määrä planeetalla. Jos siirtokunnassa ei ole laivastoa, luotaimet palaavat joka tapauksessa; mitä enemmän aluksia, sitä suurempi on riski, että ne ammutaan alas. Jos vakoiluteknologiasi on paljon korkeampi kuin vihollisen, on parempi mahdollisuus että luotaimesi selviävät. Toisaalta, jos se on paljon alhaisempi, vain muutama rahtialusta ja satelliittia voi havaita luotaimet. On myös riskialtista lähettää hyvin monta vakoiluluotainta, koska ne havaitaan helposti ja se tarkoittaa tietenkin enemmän menetyksiä. Siksi sinun tulisi käyttää vain 2 tai 4 luotainta jos kohde on tärkeä. Jos luotaimesi havaitaan, tulee automaattisesti taistelu planeetalla olevia joukkoja vastaan. Luotaimet eivät yleensä selviydy ensimmäisestä erästä, koska ne ovat heikosti panssaroituja ja aseettomia, se on syy ettet saa taisteluraporttia.

Mitä täytyy ottaa huomioon?

Vastustaja saa viestin, että vakoilit häntä – useimmat pelaajat eivät ole yllättyneitä, että olet kiinnostunut heidän planeetastaan. Joten sinun tulisi vakoilla vain pelaajaa, joille pärjäät. Jätä isommat pelaajat myöhemmäksi, koska kostokierre ei hyödytä ketään.

Personal tools
Namespaces

Variants
Actions