Κατασκοπεία

From OGame Wiki
Jump to: navigation, search


Όπως σίγουρα θα έχετε πια καταλάβει, ο σκοπός του Ogame είναι να μαζεύετε όσους περισσότερους πόρους είναι δυνατόν για να τους επενδύσετε σε κτίρια , εγκαταστάσεις, έρευνες, άμυνα και στόλο, κατά συνέπεια αυτό μεταφράζεται σε πόντους. Πέρα από τους πόρους που παράγουν τα ορυχεία που είναι εύκολοι, μπορείτε να αποκτήσετε πόρους από επιδρομές, που σημαίνει ότι πρέπει να επιτεθείτε σε άλλους παίχτες που θα εξηγηθεί σε επόμενο κεφάλαιο. Αλλά δεν είναι οποιοσδήποτε παίχτης αξιόλογος στόχος και δεν μπορεί οποιοσδήποτε να δεχτεί επίθεση. Το κατασκοπευτικό δίνει τη δυνατότητα να δείτε πόσοι πόροι, πλοία και αμυντικές εγκαταστάσεις υπάρχουν στους γειτονικούς πλανήτες.


Ποιες είναι οι προϋποθέσεις?

Για να χρησιμοποιήσετε αυτό το χαρακτηριστικό, χρειάζεστε τεχνολογία κατασκοπείας που είναι διαθέσιμη πολύ νωρίς στο παιχνίδι (απαιτήσεις : εργαστήριο ερευνών 3 ). Το πρώτο όφελος από την έρευνα της τεχνολογίας κατασκοπείας είναι ότι παίρνεις περισσότερες πληροφορίες για τους εισερχόμενους στόλους, στην αρχή για παράδειγμα βλέπετε μόνο στόλους να έρχονται στον πλανήτη σας. Θα δείτε το συνολικό αριθμό των πλοίων στο επίπεδο 2, το είδος των πλοίων στο επίπεδο 4 και στο επίπεδο 8 βλέπετε ακριβώς πόσα πλοία από κάθε είδος έρχονται προς εσάς. Αυτή η πληροφορία είναι πολύ σημαντική ώστε να αντιδράσετε με το σωστό τρόπο και να υπερασπιστείτε τους πόρους σας ιδανικά. Αλλά και η έρευνα είναι επίσης σημαντική για την κατασκοπεία, όπως μπορείτε να συμπεράνετε και από το όνομα. Χρειάζεστε να έχετε επίπεδο 2 για να μπορέσετε να φτιάξετε κατασκοπευτικά στελέχη και το επίπεδο επηρεάζει πόσες πληροφορίες θα πάρετε αν κατασκοπεύσετε τον αντίπαλο σας και αν τα κατασκοπευτικά θα επιζήσουν από την κατασκοπεία.

Πως κατασκοπεύουμε?

Επιλογή αριθμού Κατασκοπευτικών Στελεχών
Επιλογή αριθμού Κατασκοπευτικών Στελεχών
Αποστόλη Κατασκοπευτικών Στελεχών μέσω της Επισκόπησης Γαλαξία
Αποστόλη Κατασκοπευτικών Στελεχών μέσω της Επισκόπησης Γαλαξία

Αν έχετε κατασκοπευτικά στελέχη, θα έχετε την δυνατότητα να κατασκοπεύσετε έναν αντίπαλο. Ο πιο γρήγορος τρόπος είναι να πατήσετε το κουμπί της κατασκοπείας δίπλα από τον πλανήτη που θέλετε. Με αυτή την πράξη, τα κατασκοπευτικά θα πάνε αυτόματα στον συγκεκριμένο πλανήτη και θα συλλέξουν πληροφορίες (η ποσότητα των κατασκοπευτικών μπορεί να αλλάξει στις Επιλογές > Γενικά, Ρυθμίσεις λογαριασμού). Εναλλακτικά μπορείτε να στείλετε κατασκοπευτικά με την αποστολή κατασκοπείας στις ανάλογες συντεταγμένες χρησιμοποιώντας το μενού Στόλος, κ εδώ επίσης μπορείτε να αλλάξετε τον αριθμό των κατασκοπευτικών χειροκίνητα.

Αμοιβή οδηγού:
Μόλις χρησιμοποιήσετε τα κατασκοπευτικά σας για πρώτη φορά για να κατασκοπεύσετε κάποιον παίχτη, παίρνετε δώρο άλλα δύο από τον Οδηγό Παιχνιδιού.

Τι πληροφορίες μπορώ να συλλέξω?

Αναφορά Κατασκοπείας
Αναφορά Κατασκοπείας

Αν κατασκοπεύσετε έναν αντίπαλο, θα πάρετε όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες με μία κατασκοπευτική αναφορά, που είναι χωρισμένη σε 5 μέρη. Πρώτοι είναι οι πόροι – το σύνολο των πόρων που υπάρχουν την συγκεκριμένη στιγμή στον πλανήτη, αλλά κ πόση ενέργεια έχει ο πλανήτης. Μετά έρχονται ο στόλος, οι αμυντικές εγκαταστάσεις και μετά τα κτίρια και οι έρευνες. Για να πάρετε περισσότερες πληροφορίες από τους πόρους πρέπει να αυξάνετε την κατασκοπεία σας, είτε μεγαλώνοντας το επίπεδο της έρευνας σας ώστε να είναι μεγαλύτερη από του αντιπάλου, ή στέλνοντας περισσότερα κατασκοπευτικά όταν κάνατε κατασκοπεία. Μπορείτε να υπολογίσετε εύκολα πόσα κατασκοπευτικά πρέπει να στείλετε για να δείτε τις επιθυμητές πληροφορίες :

Formula:
Πόροι = 1 κατασκοπευτικό
Στόλος = (διαφορά του επιπέδου της τεχνολογίας κατασκοπείας) ^2 + 2
Άμυνα = (διαφορά του επιπέδου της τεχνολογίας κατασκοπείας) ^2 + 3
Κτίρια = (διαφορά του επιπέδου της τεχνολογίας κατασκοπείας) ^2 + 5
Έρευνα = (διαφορά του επιπέδου της τεχνολογίας κατασκοπείας) ^2 + 7

Αν η τεχνολογία κατασκοπείας σας είναι 3 επίπεδα πάνω από την τεχνολογία του αντιπάλου, ένα κατασκοπευτικό θα δει όλες τις πληροφορίες. Αφού δείτε όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες στην κατασκοπευτική αναφορά μπορείτε να εκτιμήσετε, αν ένας στόχος είναι επικερδής, αν ναι είστε έτοιμοι για απογείωση

Τι είναι η αντικατασκοπεία?

Όταν παίρνετε την κατασκοπευτική αναφορά, στο τέλος της υπάρχει πάντα ο αριθμός της αντικατασκοπείας που είναι μεταξύ του 0% και του 100%. Αυτός ο αριθμός μας δείχνει την πιθανότητα που υπάρχει ο αντίπαλος που κάνατε κατασκοπεία να καταρρίψει και να καταστρέψει τα κατασκοπευτικά σας. Όσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα, τόσο πιο πιθανόν είναι τα κατασκοπευτικά σας να ανιχνευθούν και να εμπλακούν σε μάχη με του αμυνόμενου τα πλοία και την άμυνα που έχει στον πλανήτη. Η αντικατασκοπεία δεν επηρεάζει την κατασκοπευτική αναφορά, που θα γίνει κανονικά ακόμα και αν τα κατασκοπευτικά ανιχνευθούν και καταστραφούν.

Ο ακριβής τύπος, για το πως υπολογίζεται αυτός ο αριθμός είναι άγνωστος μέχρι στιγμής, γιατί είναι προφανές ότι η σύμπτωση παίζει μεγάλο ρόλο ( είναι διαφορετικοί οι αριθμοί πολύ συχνά), και γιαυτό δεν είναι πολύ σημαντικό. Στην πραγματικότητα, τρεις παράγοντες επηρεάζουν την κατασκοπεία : Το πλήθος των κατασκοπευτικών που στέλνετε, η διαφορά του επιπέδου της τεχνολογίας κατασκοπείας μεταξύ της δικιάς σας και του αντιπάλου, αλλά και το πλήθος των πλοίων που υπάρχουν στον πλανήτη. Αν δεν υπάρχουν πλοία στον πλανήτη που κάνετε κατασκοπεία, τα κατασκοπευτικά θα γυρίσουν σε κάθε περίπτωση, όσα περισσότερα είναι τα πλοία τόσο μεγαλύτερη η πιθανότητα να καταρριφθούν. Αν η τεχνολογία κατασκοπείας σας είναι πολύ μεγαλύτερη από του αντιπάλου σας, τότε είναι μεγαλύτερη η πιθανότητα να σωθούν τα κατασκοπευτικά σας. Από την άλλη μεριά, αν είναι πολύ μικρότερη, μερικά μεταγωγικά και ηλιακοί συλλέκτες μπορούν να ανιχνεύσουν τα κατασκοπευτικά σας. Είναι όμως και πολύ ριψοκίνδυνο να στείλετε μεγάλο αριθμό κατασκοπευτικών, γιατί μπορούν να ανιχνευθούν εύκολα και αυτό σημαίνει μεγαλύτερες απώλειες. Γιαυτό τον λόγο καλό θα ήταν να στέλνετε περισσότερα από 2 ή 4 κατασκοπευτικά αν ο στόχος το αξίζει. Αν τα κατασκοπευτικά σας ανιχνευθούν, αυτόματα θα γίνει μάχη με τις μονάδες του πλανήτη. Τα κατασκοπευτικά συνήθως δεν επιβιώνουν μετά τον πρώτο γύρο, επειδή είναι ελαφρώς θωρακισμένα και μη οπλισμένα, και γιαυτό τον λόγο δεν θα πάρετε αναφορά μάχης.

Τι πρέπει να λάβω υπόψιν?

Ο αντίπαλος παίχτης θα λάβει μήνυμα ότι τον κατασκοπεύσατε. Στους περισσότερους παίχτες δεν τους αρέσει ότι δείχνετε ενδιαφέρον για τον πλανήτη τους. Γιαυτό τον λόγο καλό θα ήταν να κατασκοπεύετε παίχτες που είναι στα μέτρα σας. Μην ξυπνάτε το θηρίο, δεν υπάρχει λόγος να ξεκινάτε εκστρατείες εκδίκησης.

Personal tools
Namespaces

Variants
Actions