Planeettainväliset ohjukset

From OGame Wiki
Jump to: navigation, searchHyökkääminen aluksin ei ole aina paras vaihtoehto. Planeettainväliset ohjukset ovat tehokas ase sellaisia planeettoja vastaan, joilla on vahvat puolustusrakennelmat. Näitä kutsutaan bunnkereiksi tai turtleiksi. Ohjukset ovat strateginen apukeino saada pienestä kohteesta houkuttelevampi, esimerkiksi eliminoimalla plasmatorneja. Ohjukset ammutaan omalta planeetaltasi ja ne tuhoavat tietyn määrän vihollisen puolustusrakennelmista – mutta niitä pystyy tuhoamaan torjuntaohjuksilla. Puolustusta, joka on tuhottu planeettainvälisillä ohjuksilla, ei pysty korjaamaan, se kuvaa näiden ohjusten voimaa, läpäisyvoiman lisäksi.

Miten saan näitä ohjuksia?

Missile silo with deconstruction option
Missile silo with deconstruction option
Building interplanetary missiles
Building interplanetary missiles

Rakentaaksesi planeettainvälisiä ohjuksia, sinulla tulee olla planeetalla ohjussiilo tasolla 4 (kokonaiskustannukset: 300.000 metallia, 300.000 kristallia ja 15.000 deuteriumia), jonka jälkeen pystyt rakentamaan planeettainvälisiä ohjuksia puolustus-valikosta. Yksi ohjus maksaa 12.500 metallia, 2.500 kristallia ja 10.000 deuteriumia, jokaisella ohjussiilon tasolla voidaan varastoida viisi ohjusta lisää. Joten jos siilo on tasolla viisi, voit rakentaa 25 planeettainvälistä ohjusta. Niin kauan kuin siilossa on ohjuksia, sitä ei voi purkaa, tosin sen kehittäminen on mahdollista. Järjestääksesi ohjukset uudelleen, laukaisematta kohteeseen, klikkaa ohjussiilon varastointikapasiteettia ja tuhoa raketit sieltä.

Rakentaaksesi torjuntaohjuksia, vaaditaan vain ohjussiilon taso 2 (kokonaiskustannukset 60.000 metallia, 60.000 kristallia ja 3.000 deuteriumia), joten torjuntaohjuksia on helpompi saada, kuin planeettainvälisiä ohjuksia. Puolustukseen tarkoitetut torjuntaohjukset vievät myös puolta vähemmän tilaa; joten voit varastoida jopa 50 torjuntaohjusta ohjussiilon tasolla 5. Torjuntaohjukset maksavat 8.000 metallia ja 2.000 deuteriumia. Et voi rakentaa ohjussiiloa kuuhun, planeetan torjuntaohjukset puolustavat tarvittaessa myös mahdollisessa kuussa olevia puolustusrakennelmia!


Vahinkoa napin painalluksella

Choose a target
Choose a target
Firing interplanetary missiles
Firing interplanetary missiles

Hyökätäksesi vihollisen planeetalle tai kuulle planeettainvälisillä ohjuksilla, sinun tulee ensin vaihtaa galaksi-näkymään. Jos kohde on kantaman päässä, voit hyökätä sinne planeettainvälisillä ohjuksilla, painamalla raketti-symbolia osoitetuissa koordinaateissa. Jos kohde on kuu, sinun täytyy pitää hiirtä kuun yläpuolella ja painaa linkkiä. Sen jälkeen aukeaa uusi valikko, jossa vain ilmoitat lähetettävien ohjusten määrän ja ensisijaisen kohteen, ennen kuin varmistat hyökkäyksen. Ensisijainen kohde sisältää puolustusrakennelmien tyypin, joihin hyökätään – joten voit asettaa planeettainvälisten ohjustesi kohteeksi esim. raketinheittimet, plasmatornit tai jonkin muun puolustustyypin, jonka haluat tuhota. Jos puolustusrakennelmat on tuhottu, tai et valinnut niitä, ne tuhotaan siinä järjestyksessä, missä ne ovat puolustuksessa, raketinheittimistä aloittaen. Jos kaikki puolustus on eliminoitu, ohjuksesi vain tuhoutuvat. Ohjusten hyökkäysvoima on liitettynä hyökkääjän aseteknologiaan ja puolustajan panssariteknologiaan.

Formula:
kantama (järjestelmässä) = (impulssiajon taso * 5) – 1

Huomioi: Kun planeettainväliset ohjukset on lähetetty, niitä ei voi kutsua takaisin. Joten ei kannata tehdä virheitä lähettämisessä, ja sinun tulee olla varma, että haluat tehdä tämän hyökkäyksen. Koska monet pelaajat kostavat planeettainvälisten ohjusten hyökkäyksen vastaiskulla, ei kannata taistella liian vahvan pelaajan kanssa. Et myöskään saa taisteluraporttia, joten hyökkääjän on vakoiltava kohdetta nähdäkseen tuloksen. Vain uhri saa lyhyen raportin, jossa ilmoitetaan hyökkääjän nimi, lähetettyjen ohjusten määrä ja tuhotut puolustusrakennelmat.

Torjuntaohjukset ovat aina valmiina. Heti kun vihollinen hyökkää mainittuun planeetaan tai kuuhun planeettainvälisillä ohjuksilla, jokainen torjuntaohjus tuhoaa yhden vihollisen ohjuksista, tuhoten myös itsensä iskussa. Tarpeeksi suurella määrällä torjuntaohjuksia, puolustusrakennelmien saama vahinko planeettainvälisistä ohjuksista voidaan minimoida tai välttää kokonaan.

Mitä pitää pitää mielessä?

Vain jos galaksi-näkymässä olevan kohteen vieressä on planeettainvälisten ohjusten merkki, sinne voi hyökätä niillä. Kannattaa myös varmistaa ettei vihollisella ole ollenkaan, tai vain muutama torjuntaohjus, jotka voivat tuhota omat planeettainväliset ohjuksesi, koska muutoin hyökkäyksestä tulee tappiollinen ja ohjuksiin sijoitetut resurssit menetettäisiin. Jos haluat hyökätä suurempaan bunkkeriin, sinun täytyy rakentaa planeettainvälisiä ohjuksia useille planeetoille ja ampua ne lähes yhtä aikaa, tai liittää yhteen useiden pelaajien kanssa, myös puolustaja voi tehdä lisää torjuntaohjuksia ja näin vähentää vahinkoja. Planeettainväliset ohjukset ovat paljon nopeampia kuin taistelualukset.

Formula:
lennon aika (sekunneissa) = 30 + (30*matka järjestelmässä)

Voit laskea tarvittavien ohjusten määrän tuhotaksesi vihollisen, käyttämällä Combat simulator.

Personal tools
Namespaces

Variants
Actions