Tutkimus

From OGame Wiki
Jump to: navigation, searchJos haluat menestyä OGamessa, et voi keskittyä pelkästään rakennuksiin ja taisteluyksiköihin. Sinun tulee käyttää aikaasi myös tutkimuksiin, koska uuden tiedon hankkiminen tutkimusten avulla mahdollistaa tehokkaampien alusten rakentamisen, sekä useampien planeettojen asuttamisen. Joten muista aina sijoittaa tutkimuksiin samalla, kun päivität valtakuntaasi, ettet jää jälkeen kehityksessä suhteessa muihin pelaajiin.

Viisauden tie

Ogamen tutkimusjärjestelmä on oikeastaan yksinkertainen ja helposti ymmärrettävä. Aivan ensimmäiseksi sinun tulee rakentaa tutkimuslaboratorio, jonka löydät Rakennukset-välilehdeltä. Tämän jälkeen voit jo nähdä listan tutkimuskohteista. Tällä hetkellä suurin osa kohteista on vielä harmaana, sillä tutkimuksen alkuvaatimukset eivät ole vielä täyttyneet. Monet tutkimuskohteet vaativat tutkimuslaboratorion korkeammalle tasolle tai jonkin toisen tutkimuksen ensin tasolle x. Vilkaisu kunkin tutkimuksen alta löytyvään teknologiapuuhun antaa selvyyttä vaatimuksista. Tämä menettely takaa sen, että tutkimuksissa voi edetä vain vähän kerrassaan, eikä tutkimisesta tarvitse ottaa turhia paineita heti aluksi.

Kun olet päättänyt, mitä haluat alkaa tutkimaan, sinun tarvitsee enää järjestää tarvitsemasi resurssit tutkimuskohteeseen. Lähes kaikki tutkimukset tarvitsevat tietyn määrän metallia, kristallia ja deuteriumia - Mikäli planeetalla ei ole riittävästi resursseja, tutkimuskohde näkyy listassa harmaalla viivoitettuna eikä sitä pysty aloittamaan. Jotta saisit ensimmäisen aluksesi pian rakenteille, sinun tulee tutkia polttoajoa tarkemmin ja energiateknologia tasolle 1. Tutkimukset toimivat lähes samoin, kuin rakentaminenkin - Tutkiminen kestää tietyn ajan ja ne voidaan peruuttaa, jolloin saat resurssisi takaisin. Valmistuneita tutkimuksia ei voi peruuttaa.

Kun saat polttoajon tasolle 1 ja telakan, mikä rakennettiin edellisessä kappaleessa, olet valmis rakentamaan kevyitä hävittäjiä. On kuitenkin järkeenkäypää sijoittaa ensin polttoajon toiseen tasoon, sekä telakan päivitykseen, jolloin voit rakentaa pieniä rahtialuksia. Tällä kyseisellä aluksella voit kuljettaa huomattavasti suurempia resurssimääriä, kuin kevyillä hävittäjillä, jotka ovat ennemminkin tarkoitettu hyökkäyksiin.

Tutorial Reward:
Heti kun olet rakentanut ensimmäisen pienen rahtialuksesi, saat 200 deuteriumia palkinnoksesi.

Samalla tavoin voit nyt aktivoida kaikki loputkin rakennuksen, alukset, puolustusrakennelmat ja tutkimukset. Löydät tarvittavat aloitusvaatimukset aina teknologiapuusta. Ei kuitenkaan kannata tutkia päättömästi kaikkea, vaan aseta itsellesi selkeitä kohteita, jolloin voit aktivoida yksikön toisensa jälkeen tärkeysjärjestyksessä.

Kehityt paremmaksi yhteistyön avulla

Tutkimuksen hinnan lisäksi, myös sen kestolla on merkitystä, sillä voit tehdä kerrallaan vain yhtä tutkimusta. Kaikki muut mielenkiintoiset tutkimuskohteet joudutaan aloittamaan yksi kerrallaan, kun edelliset tutkimukset tulevat valmiiksi. Tutkimuksen kesto määräytyy tutkimukseen tarvittavien resurssien määrästä, sekä tietenkin tutkimuslaboratorion tasosta - mitä kehittyneempi laboratorio, sen nopeammin käy tutkiminen.

On siis selvää, että saat uutta teknologiaa käyttöösi kyllin nopeasti vain, jos sinulla on hyvin kehitetty tutkimuslaboratorio, vain siten voit kehittyä pelissä. Täytyy kuitenkin pitää mielessä, että silloin kun suoritat tutkimusta, et voi kehittää laboratorioita - ja kun kehität laboratorioita, et voi suorittaa tutkimuksia. Useat laboratoriot monilla planeetoilla ovat siis aluksi hyödyttömiä, koska voit suorittaa tutkimuksia vain yhdessä laboratoriossa kerrallaan, eikä useammista laboratorioista ole vielä hyötyä tutkimusten nopeuttamisessa.

Myöhemmässä vaiheessa tilanne tulee muuttumaan, kun saat tutkittua Galaksienvälisen Tutkimusverkon. Sen jälkeen pystyt yhdistelemään laboratorioitasi nopeuttaaksesi tutkimuksiasi. Jokaista tasoa kohden voit lisätä yhden laboratorion; tasolla 3 jo 4 laboratoriota voivat työskennellä yhdessä eri planeetoilta. Laboratorioiden tasot lasketaan yhteen, 4 kappaletta tason 8 tutkimuslaboratorioita ovat yhtä tehokkaita, kuin yksi laboratorio tasolla 32. Kehittämällä tutkimusverkkoa tutkimuksiin menevä aika lyhenee; tämä taas on erittäin tärkeätä, jotta tutkimusten valmistuminen pysyy hallinnassa, sillä joidenkin korkeamman tason tutkimusten suorittamiseen alkaa mennä viikkoja tai jopa kuukausia. Huomaa kuitenkin, että laboratorio josta aloitat tutkimuksen lisätään ensimmäisenä tutkimusverkkoon ja sen päälle niin monta suuurinta laboratoriotasi, kun sinulla on tutkimusverkon tasoja tutkittuna.

For example:
Planeetta a - tason 10 tutkimuslaboratorio
Planeetta b - tason 12 tutkimuslaboratorio
Planeetta c - tason 8 tutkimuslaboratorio
 
Jos aloitat tutkimuksen planeetalla c ja sinulla on tutkimusverkko tasolla 1, lasketaan hyödyksesi aloitusplaneetan laboratorio, sekä kehittynein tarjolla oleva laboratorio (tässä tapauksessa planeetan b - tason 12 laboratorio), joten saat käyttöösi tason 20 laboratoriota vastaavan tutkimusverkon.
Toinen huomionarvoinen seikka on, että tullakseen lasketuksi mukaan tutkimusverkkoon, laboratoriolla täytyy olla tutkimuksen vaatima taso. Jos sinulla on tason 12 ja tason 3 laboratoriot ja tutkimusverkko tasolla 1, kun aloitat Hyperavaruusteknologian tutkimisen (mikä vaatii tason 7 laboratorion), ei tason 3 laboratoriota lasketa mukaan tutkimusverkkoon. Et siis pääse tutkimaan tason 15 laboratoriossa(12+3), vaan joudut tutkimaan tason 12 laboratoriossa ilman verkon apua.

Yhteen kerättyä tietoa

Yhteensä 16 omanlaistaan tutkimuskohdetta, jotka on eroteltu neljään eri osioon, ovat sinun tutkittavissasi. Olemme eritelleet ja selittäneet jokaisen tutkimuskohteen tässä, jotta et hukkaisi aikaasi tutkimalla vääriä tutkimuksia. Osa tutkimuksista on hyödyllisiä vain tieettyyn rajaan saakka, sillä tuon tason jälkeen niillä ei ole enää vaikutusta. Tunnistat nämä suluissa ilmoitetusta luvusta, joka ilmoittaa korkeimman hyödyllisen tason.

Perustutkimukset

Suurin osa näistä on pääasiallisesti tarkoitettu uusien yksiköiden ja tutkimuskohteiden mahdollistamiseksi.

Energy Technology
Aluksi tarvitset tätä vain vaatimuksena muihin tutkimuksiin. Myöhemmin tällä on merkitystä fuusioreaktorin käytössä, sillä energiateknologian taso merkittävästi parantaa reaktorin hyötysuhdetta.
Energy Technology
Requirements:
Research Lab 1
 
 
 
 
 

Laser Technology (12)
Laserteknologia on vaatimus eräille tutkimuksille ja aluksille. Kun olet tutkinut taisteluristeilijän, ei laserteknologiaa tarvitse enää tutkia.
Laser Technology
Requirements:
Research Lab 1
Energy Technology 2
 
 
 
 

Ion Technology
Ioniteknologia on vaatimuksena plasmateknologialle ja risteilijöille. Ylimääräiset tasot ovat pelkkää tilastojen kaunistelemista.
Ion Technology
Requirements:
Research Lab 4
Energy Technology 2
Laser Technology 5
 
 
 

Hyperspace Technology (8)
Tämä on tärkeä tutkimus, joka johtaa galaksien välisen tutkimusverkon, sekä hyperavaruusajon keksimiseen.
Hyperspace Technology
Requirements:
Research Lab 7
Laser Technology 5
Shielding Technology 5
 
 
 

Plasma Technology
Plasmateknologia on tärkeä vaatimus pommittajille ja kaikkein voimakkaimmalle puolustusrakennelmalle, plasmatornille.
Plasma Technology
Requirements:
Research Lab 4
Energy Technology 8
Laser Technology 10
Ion Technology 5
 
 

Ajotutkimukset

Jokainen alus tarvitsee moottorin liikkuakseen universumissa - moottorin tyyppi riippuu aluksesta. Ajotekniikoiden kehittäminen ei ole tärkeää vain alusten keksimisen kannalta; jokainen taso myöskin kasvattaa alusten lentonopeutta.

Combustion Drive
Kevyet hävittäjät, vakoiluluotaimet, kierrättäjät ja pienet (kunnes saat impulssiajon tasolle 5) ja suuret rahtialukset lentävät polttoajon voimin. Jokainen tutkittu taso nopeuttaa näitä laivoja 10%.
Combustion Drive
Requirements:
Research Lab 1
Energy Technology 1
 
 
 
 

Impulse Drive
Tämä tutkimus nopeuttaa raskaita hävittäjiä, siirtokunta-aluksia, risteilijöitä, pommittajia (kunnes tutkit hyperajon tasolle 8), samoin, kuin myös planeettainvälisiä ohjuksia, joista puhumme lisää seuraavassa kappaleessa. Jokainen tutkimuksen taso nopeuttaa edellämainittuja 20% verran. Kun saat tason 5 tutkittua, myös pieni rahtialus alkaa käyttämään impulssiajoa.
Impulse Drive
Requirements:
Research Lab 2
Energy Technology 1
 
 
 
 

Hyperspace Drive
Taistelualukset, taisteluristeilijät, tuhoojat ja kuolemantähdet käyttävät tätä teknologiaa. Kun saat hyperavaruusajon tutkituksi tasolle 8, myös pommikone siirtyy hyperavaruusajoon. Nämä alukset nopeutuvat 30% jokaista tutkittua tasoa kohden.
Hyperspace Drive
Requirements:
Research Lab 7
Energy Technology 5
Hyperspace Technology 3
Shielding Technology 6
 
 

Edistyneet tutkimukset

Edistyneet tutkimukset ovat vaatimuksina monille tärkeille pelielementeille. Tämän lisäksi ne päivittävät monia tilin keskeisiä ominaisuuksia.

Espionage Technology
Tarvitset tätä teknologiaa rakentaaksesi vakoiluluotaimia ja käyttääksesi niitä toisten pelaajien vakoilemiseen. Löydät tästä lisää tietoa kappaleesta Vakoilu.
Espionage Technology
Requirements:
Research Lab 3
 
 
 
 
 

Computer Technology
Jokaista tasoa kohden voit pitää yhden ylimääräisen laivueen lennossa. Nanokoneen rakentamiseen tarvitset tietokoneteknologian tasolle 10.
Computer Technology
Requirements:
Research Lab 1
 
 
 
 
 

Astrophysics
Tämä tutkimuskohde vaikuttaa retkikuntiin ja mahdollisten siirtokuntien lukumäärään. Myöhemmissä luvuissa selvitetään tätä tarkemmin.Tutkimusretket and Kolonisaatio.
Astrophysics
Requirements:
Research Lab 3
Energy Technology 1
Impulse Drive 3
Espionage Technology 4
 
 

Intergalactic Research Network
Niinkuin kappaleen alussa kerrottiin, tämä tutkimus antaa sinun yhdistää useampia laboratorioita yhdeksi ja lyhentää täten tutkimuksiin menevää aikaa.
Intergalactic Research Network
Requirements:
Research Lab 10
Energy Technology 5
Hyperspace Technology 8
Computer Technology 8
Shielding Technology 5
 

Graviton Technology (1)
Kun olet saanut tämän tutkituksi, olet valmis rakentamaan kuolemantähtiä, OGamen mahtavimpia aluksia. Aiheesta on oma kappaleensa, sillä tällä tutkimuksella on omia erityispiirteitänsä.
Graviton Technology
Requirements:
Research Lab 12
 
 
 
 
 

Taistelututkimukset

Alusten ja puolustusten lukumäärä ei ole taisteluiden ainoa ratkaiseva tekijä. Taistelututkimukset ovat myös hyvin tärkeässä roolissa, eikä niitä sovi väheksyä.

Armour Technology
Tällä vahvistetaan alusten ja puolustusten rakennetta 10% tasoa kohden, jotta ne kestäisivät useampia osumia.
Armour Technology
Requirements:
Research Lab 2
 
 
 
 
 

Weapons Technology
Jokaista tutkimuksen tasoa kohden alustesi ja puolustustesi aseet tekevät 10% enemmän vahinkoa kohteellensa.
Weapons Technology
Requirements:
Research Lab 4
 
 
 
 
 

Shielding Technology
ITällä yhtenäistetään alusten ja yksiköiden suojia 10% tasoa kohden, jotta vähemmän vahinkoa pääsee panssareihin saakka.
Shielding Technology
Requirements:
Research Lab 6
Energy Technology 3
 
 
 
 

Personal tools
Namespaces

Variants
Actions