Vaihtokauppa

From OGame Wiki
Jump to: navigation, searchEi ole väliä, luotatko omiin kaivoksiisi, vai varastatko resurssit toisilta pelaajilta, niitä ei ole lähes koskaan tarpeeksi rakentamiseen ja tutkimiseen. Tässä tulee mahdollisuus vaihtaa resurssejasi, esimerkiksi korvataksesi metallin puutetta ylimääräisellä deuteriumillasi. Voit tehdä sen käymällä kauppaa muiden pelaajien kanssa, tai käyttämällä kauppiasta.


Perinteinen kaupankäynti

Select transport target
Select transport target

Kun käy kauppaa toisten pelaajien kanssa, molemmat osapuolet lähettävät ennalta määrätyn määrän resursseja toiselle pelaajalle. Tämän takia ei vain resurssien määrä, vaan myös koordinaatit mihin ne pitäisi lähettää, olisi sovittava. Sopimus koskien toimitusaikoja on myös suositeltavaa, ettei kauppalaivasto saavu keskellä yötä ja resurssit jää lojumaan suojatta tunneiksi. Periaatteessa kaupankäynnin pitää mukautua sääntöihin.

Resursseja tulisi vaihtaa sellaisessa suhteessa, ettei kukaan hyödy liikaa (jossa vain vahvemman pelaajan edulla on merkitystä). normaalisti metallin, kristallin ja deuteriumin suhde on 3:2:1 välillä (se tarkoittaa esim. 300 metallia 100 deuteriumiin) ja 2:1:1 (esim. 100 deuteriumia 100 kristallia). Lisäksi kaupan pitää päättyä 48 tunnin sisällä; muulloin vastuussa olevalle peli operaattorille tulee ilmoittaa viivästyksestä. Jos sääntöä rikotaan, molemmat kaupankävijät tullaan bannaamaan pushingista, se tarkoittaa sitä, että vahvempi pelaaja hyötyy yhdensuuntaisesta vaihdosta.


Mistä löydän kauppakumppaneita?

Omilta liittoumalaisilta, tai tutuilta pelaajilta kysyminen on paras ja turvallisin keino. He antavat sinulle usein paremman vaihtosuhteen, kuin vieraat pelaajat ja vaara huijatuksi tulemisesta vähenee, koska periaatteessa ei ole kiellettyä huijata kauppakumppania.

Jos et ole liittouman jäsen tai ei ole ketään jolla on etsimääsi resurssia myynnissä, keskustelupalsta on hyvä paikka kaupankäynnille. Foorumilta löydät universumisi ala-osiosta kaupankäyntifoorumin, jonne voit avata uuden ketjun ja esittää tarjouksesi. Siellä sinun tulisi määritellä määrä ja tyyppi halutulle ja vaaditulle resurssille, kuin myös suhdeluku ja galaksi, missä vaihtokauppa tapahtuu. Mahdollinen ostaja ottaa sinuun yhteyttä ketjussa tai pelissä, jos annat yhteystietosi. Voit myös vastata muiden käyttäjien tarjouksiin, mutta tarkista etteivät he ole jo valmiita ja ketjun aloittaja ole pyytänyt ketjun sulkemista. Huomioi myös kaupankäynnin säännöt, ne on nostettu esille tarkoituksella, ja ne tulisi katsoa uudestaan.

Viimeinen vaihtoehto on IRC-verkko. Universumisi kanavalla löydät varmasti joitakin aktiivisia pelaajia, joilta voit pyytää vaihtokauppaa. Et saisi kuitenkaan olla liian tunkeileva ja päätyä ärsyttämään toisia - jos häiritset toisia käyttäjiä, ylivoimaiset laivastot löytävät sinut nopeasti, kauppakumppanien sijaan. Jos etsit resursseja pysyvästi, esimerkiksi deuteriumia, voit lisätä sen nimeesi IRC tai myös pelissä (esim. Alex[Deut]), ja odottaa ostajia.

Miten käytän kauppiasta?

Jos ei ole ketään ihmis-myyjää, tai kenelläkään ei ole haluamaasi resurssia myynnissä, voit käyttää kauppiasta, jonka löydät päävalikon Maksulliset ominaisuudet. Siellä voit pyytää kauppiasta, joka ostaa sinulta tiettyä resurssia painamasi napin mukaan. Kauppiaan pyytäminen maksaa 3.500 piimeää materiaa, joka on määritelty kappaleessa maksulliset ominaisuudet. Voit myös löytää kauppiaita Tutkimusretket, ne kuitenkin ostavat vain tiettyjä resursseja, joka ei välttämättä ole se jota haluat myydä sillä hetkellä. Jos löydät kauppiaan, sillä aikaa kun toinen kauppias on jo toiminnassa, löydetty kauppias ostaa samaa resurssia kuin nykyinenkin, vain suhdeluku muuttuu.

Jos olet päättänyt käyttää kauppiasta, ilmestyy ikkuna, jossa voit käydä kauppaa resursseista. Siellä näet suhteen ensimmäiselle kerralle, tämä valitaan sattumanvaraisesti, mutta se on useimmiten alle 3:2:1.

Jos et ole tyytyväinen tähän suhdelukuun, voit kutsua uuden kauppiaan; tekemällä sen, vanha katoaa - käytät toiset 3.500 DM. Jos olet tyytyväinen tähän suhteeseen, kauppa voi alkaa. Koska kauppias pysyy kunnes käytät sitä tai pyydät uuden, voit ottaa rauhallisesti.

Trademenu without merchant
Trademenu without merchant
Trademenu with metal merchant
Trademenu with metal merchant
Trade
Trade

Esimerkiksi, jos kutsut kauppiaan, joka ostaa deuteriumia, voit määritellä metallin ja kristallin määrän jonka haluat ostaa. Voit pyytää niin paljon resursseja kuin sinulla on deuteriumia ja nykyiseen varastoon mahtuu. On tietenkin suositeltavaa päivittää varastoa ennen kaupankäyntiä, koska jokainen kauppatapahtuma maksaa yhtä paljon, riippumatta määrästä. Sen takia kauppa tulisi tehdä planeetalla, koska siellä suuret varastot ovat järkeviä verrattuna kuuhun.

Kun olet asettanut kaikki määrät, sinun täytyy vain klikata "Vaihda resursseja!" -nappia vahvistaaksesi kauppatapahtuma. Sen jälkeen saat määrätyt resurssit ja kauppias vastaanottaa vaihdetut resurssit ja katoaa.

Personal tools
Namespaces

Variants
Actions