Εμπόριο

From OGame Wiki
Jump to: navigation, searchΔεν έχει σημασία αν έχετε την παραγωγή σας η κερδίζετε πόρους από άλλους παίκτες, οι πόροι δεν θα είναι ποτέ ακριβώς όσο χρειάζεστε για μια κατασκευή ή έρευνα. Εδώ έρχεται η δυνατότητα να κάνετε εμπορικές συναλλαγές με τους πόρους σας,δίνοντας για παράδειγμα το περίσσευμα δευτερίου σας για το έλλειμμα που έχετε σε μέταλλο. Αυτό μπορεί να γίνει με εμπόριο με άλλους παίκτες η χρησιμοποιώντας τον έμπορο.


Το κλασσικό εμπόριο

Επιλογή Στόχου για Μεταφορά
Επιλογή Στόχου για Μεταφορά

Όταν κάνετε μια ανταλλαγή με άλλους παίκτες,τότε και οι 2 στέλνουνε τις προκαθορισμένες ποσότητες στον άλλο παίκτη. Εξ αιτίας αυτού ,όχι μόνο οι ποσότητες πρέπει να καθορίζονται αλλά και οι συντεταγμένες που πρέπει να σταλούν. Μια συμφωνία ανάλογα με την ώρα άφιξης είναι επίσης καλό να γίνεται έτσι ώστε οι πόροι να μην φτάνουνε στο μέσο της νύχτας και μένουνε απροστάτευτοι για ώρες.

Αρχικά η ανταλλαγή πρέπει να είναι σύμφωνα με τους κανόνες. Οι ανταλλαγές πρέπει να γίνονται με τέτοιες αναλογίες που κανένας από τους παίκτες δεν θα είχε κέρδος ( για τους υψηλότερα βαθμολογικά παίκτες θα υπάρχουνε και συνέπειες ). Κανονικά οι αναλογίες ανάμεσα σε μέταλλο ,κρύσταλλο και δευτέριο είναι μεταξύ 3-2-1 ( για παράδειγμα 300 μέταλλο για 100 δευτέριο ) και 2-1-1 ( 100 δευτέριο για 100 κρύσταλλο ). Κανονικά η συναλλαγή πρέπει να ολοκληρώνεται εντός 48 ωρών αλλιώς ο υπεύθυνος χειριστής παιχνιδιού πρέπει να ενημερωθεί για την καθυστέρηση. Με άλλα λόγια και οι 2 παίκτες θα αποκλειστούν για ώθηση, με την προϋπόθεση πως ένας δυνατότερος παίκτης κερδίζει από το εμπόριο μεταξύ τους.


Πως βρίσκουμε παίκτες να κάνουμε εμπόριο

Ρωτάμε την συμμαχία μας η τους φιλικούς προς εμάς παίκτες,αυτή είναι η πιο ασφαλής μέθοδος. Συχνά δίνουνε πιο καλές αναλογίες από τους ξένους παίκτες και ο κίνδυνος εξαπάτησης είναι μικρότερος.

Αν δεν είστε μέλος συμμαχίας η αν δεν υπάρχει παίκτης να προσφέρει τον τύπο των πόρων που ζητάτε τότε το φόρουμ είναι μια καλή επιλογή για να κάνετε την ανταλλαγή σας. Στην κατηγορία ΣΥΜΠΑΝ και στην υποκατηγορία ΕΜΠΟΡΙΟ μπορείτε να ανοίξετε ένα θέμα και να παρουσιάσετε την προσφορά σας. Εκεί θα πρέπει να κανονίσετε την αναλογία και την απαιτούμενη ποσότητα καθώς και τον γαλαξία στον οποίο θα γίνει η ανταλλαγή. Οι πιθανοί αγοραστές θα επικοινωνήσουν μαζί σας στο θέμα η μέσα στο παιχνίδι αν αφήσετε τις πληροφορίες επικοινωνίας. Μπορείτε επίσης να αποκριθείτε στις προσφορές άλλων παικτών αλλά πρώτα κάνετε έλεγχο αν η ανταλλαγή έχει γίνει η ο θεματοθέτης έχει ζητήσει το κλείσιμο του θέματος. Παρακαλούμε διαβάστε και του κανόνες του εμπορίου.

Η τελευταία εναλλακτική μέθοδος είναι το δίκτυο IRC. Στο κανάλι του σύμπαντος σας θα βρείτε ενεργούς παίκτες σίγουρα που θα μπορέσετε να τους ζητήσετε ανταλλαγή. Ωστόσο θα πρέπει να είστε προσεκτικοί και να μην είστε πιεστικοί έτσι ώστε να ενοχλήσετε τους άλλους παίκτες, εάν αυτό γίνει τότε θα δείτε στόλους να έρχονται καταπάνω σας αντί για μεταφορές. Αν μονίμως ψάχνετε για κάποιο τύπο πόρου τότε μπορείτε να το βάλετε μόνιμα στο ψευδώνυμο σας ( π.χ. Alex[Deut] ) και να ελπίζετε για πιθανούς αγοραστές.

Πως χρησιμοποιούμε τον έμπορο;

Αν δεν υπάρχει κάποιος παίκτης να κάνουμε την ανταλλαγή που επιθυμούμε τότε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον εμπορο, που καλούμε με το κουμπί Έμπορος. Από εκεί καλούμε τον έμπορο που αγοράζει κάποιο συγκεκριμένο τύπο πόρων, κάνοντας κλικ στο ανάλογο κουμπί. Το να καλέσουμε τον έμπορο κοστίζει 3500 σκοτεινής ύλης που θα αναλυθεί στο κεφάλαιο premium χαρακτηριστικά. Ο έμπορος μπορεί να βρεθεί και σε αποστολές ,ωστόσο αγοράζουνε μόνο ένα συγκεκριμένο τύπο πόρων, που πιθανόν να μην είναι αυτός που θέλετε να πουλήσετε. Αν βρείτε έμπορο ενώ ένας άλλος έμπορος είναι ενεργός τότε ο έμπορος θα αγοράσει τον ίδιο τύπο πόρων με τον υπάρχοντα, μόνο οι αναλογίες θα αλλάξουν.

Αν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε τον έμπορο, το παράθυρο στο οποίο μπορείτε να ανταλλάξετε τους πόρους θα εμφανιστεί. Εκεί μπορείτε να δείτε τις αναλογίες για πρώτη φορά, αυτό καθορίζεται τυχαία αλλά συνήθως είναι κάτω από 3:2:1, αν δεν είστε ικανοποιημένοι με τις αναλογίες θα μπορέσετε να καλέσετε έναν νέο έμπορο, αυτό θα σας στοιχίσει άλλα 3500 σκοτεινής ύλης. Αν είστε ικανοποιημένοι με τις αναλογίες η ανταλλαγή θα ξεκινήσει. Επειδή ο έμπορος θα μείνει μέχρι να τον χρησιμοποιήσετε ή μέχρι να καλέσετε ξανά ,μπορείτε να περιμένετε μέχρι να τον χρησιμοποιήσετε.

Εμπόριο χωρίς Έμπορο
Εμπόριο χωρίς Έμπορο
Εμπόριο με Έμπορο Μετάλλου
Εμπόριο με Έμπορο Μετάλλου
Εμπόριο
Εμπόριο

Για παράδειγμα αν καλέσετε έναν έμπορο που αγοράζει δευτέριο θα μπορέσετε να καθορίσετε την ποσότητα μετάλλου και κρυστάλλου που θέλετε να αγοράσετε. Μπορείτε να ζητήσετε όσους πόρους αναλογούν στο δευτέριο σας και όσους αναλογούν στο μέγεθος των αποθηκών σας. Σίγουρα είναι επικερδές να ανεβάσετε το επίπεδο των αποθηκών σας πριν χρησιμοποιήσετε τον έμπορο γιατί η κάθε ανταλλαγή κοστίζει το ίδιο ανεξάρτητα της ποσότητας. Φυσικά λόγω αυτού η ανταλλαγή πρέπει να γίνεται σε πλανήτη που έχει αποθήκες και έχει νόημα σε σχέση με το να γίνει σε φεγγάρι. Αφού έχετε εισάγει όλες τις ποσότητες, πρέπει μόνο να κάνετε κλικ στο "Ανταλλαγή πόρων" για να ολοκληρωθεί η συναλλαγή σας. Μετά από αυτό αποκτάτε τους επιθυμητούς πόρους και ο έμπορος θα πάρει τους ανάλογους πόρους και θα εξαφανιστεί.

Personal tools
Namespaces

Variants
Actions