Ensiaskeleet

From OGame Wiki
Jump to: navigation, search


Contents


Aluksi Ogame saattaa olla hieman hämmentävä, varsinkin jos ei ole tottunut selainpeleihin. Vaikkei Ogame olisikaan pelaajan ensikosketus selainpeleihin, on täysin normaalia, että ongelmia ja kysymyksiä nousee esiin ja ettei vasta-alkaja vielä tiedä kaikkea. Me haluamme tarjota apua molemmille ryhmille, jotta olisi helppoa ja vaivatonta oppia OGamesta kaikki mahdollinen.

Emme pidä tätä projektia pelin sisäisen oppaan korvaajana, jonka olet saattanut pelistä huomata vaan sen lisänä. Jos seuraat pelin sisäisen aloitusoppaan yksityiskohtaisia ja kuvitettuja ohjeita saat jokatapauksessa palkintoja tärkeiden etappien saavuttamisesta samalla, kun rakennat valtakuntaasi. Täältä löydät tietoa, jota tarvitset pelin alussa ja erityisesti myöhemmissä pelin vaiheissa, kun vastaan tulee uusia haasteita ja ongelmia.

Jos tämä on ensimmäinen selainpelisi, sinun tulee tietää enemmän tämäntyyppisten pelien erityispiirteistä. Toisin kuin tavallisissa tietokone- tai konsolipeleissä, OGame etenee myös silloin, kun et itse istu koneen ääressä. Tämä tarkoittaa sitä, että silloin kun nukut tai olet töissä tai koulussa, tuhannet muut pelaajat saattavat pelata universumissasi aktiivisesti ja voivat myös hyökätä kimppuusi. Ogamea pelataksesi et tarvitse mitään erityistä ohjelmistoa, vaan voit pelata miltä tahansa tietokoneelta, josta löytyy internetselain ja -yhteys. Ogamessa sinun tulee ajatella strategisesti kaikkia pelivaiheitasi, toisin kuin pelissä jonka voit tallentaa, sulkea ja jatkaa siitä mihin jäit. Älä silti huolestu - Tämä opas tarjoaa kaiken sen tiedon, mitä menestyksekkääseen pelaamiseen tarvitset, eikä tiedon omaksumisessa kestä kauaa.

Tunne OGamesi

Overview
Overview
Resources
Resources

Kuten kaikissa peleissä, on suositeltavaa tutustua pelin käyttöliittymään ensimmäiseksi. Voit kokeilla eri painikkeita tutkiaksesi mitä minkäkin valikon takaa löytyy ilman pienintäkään riskiä. Eräs tärkeimmistä pelin elementeistä, joka osuu käyttäjän silmiin ensimmäisten joukossa, ovat erilaiset resurssit sivun ylälaidassa. Ogame pyörii suurimmaksi osin juuri näiden resurssien varassa ja ympärillä. Metalli, Kristalli ja Deuterium ovat välttämättömiä rakennusten ja yksiköiden rakentamiseen, samoin kuin tutkimusten suorittamiseen. Energiaa käytetään yleisesti kaivostoiminnan ylläpitoon ja viides elementti "Pimeä Materia" näyttelee erityistä roolia ja se esitellään käyttäjille myöhemmin kappaleessa Maksulliset ominaisuudet.


Main menu
Main menu
New messages
New messages

Toinen tärkeä elementti löytyy sivun vasemmasta laidasta: Päävalikko. Käyttämällä päävalikon painikkeita pääset kaikkiin tärkeisiin alavalikoihin, joita tulet tarvitsemaan pelatessasi uudelleen ja uudelleen..
Sivu, jota nyt katselet on Yleisnäkymä ja siihen pääset aina uudelleen painamalla saman nimistä painiketta. Resurssit, Rakennukset, Tutkimus, Telakka ja Puolustus- painikkeiden takaa pääset aukaisemaan ja rakentamaan kaikkia yksiköitä, rakennuksia ja puolustuksia, sekä suorittamaan tutkimuksia. Myöhemmät oppaan aiheet tulevat -yksityiskohtaisesti- käsittelemään näitä. Galaksi-painike johdattaa sinut tähtikartalle, jolta löydät universumisi kaikki galaksit ja aurinkokunnat. Tämä tulee olemaan yhä tärkeämpää pelin myöhemmissä vaiheissa. Painamalla viestikuvaketta resurssien alapuolelta pääset viestinäkymään. "Valtakuntanäkymä" ja "Upseerien värväys" tullaan selittämään myöhemmin kappaleessa Maksulliset ominaisuudet.


Planet overview
Planet overview
More links
More links

Jos nyt katsot yleisnäkymää saatat huomata planeettaluettelon sivun oikeassa laidassa. Aluksi vain yksi planeetta on näkyvillä, myöhemmissä pelivaiheissa voit tätä kautta siirtyä helposti siirtokunnastasi toiseen. Aivan sivun yläreunassa löydät vielä yhden rivin linkkejä, joista pääset tarkastelemaan huippupisteitä, asetuksia, sekä muita huomionarvoisia asioita. Myös sivun alalaidasta löytyy vastaavia linkkejä, joista kannattaa ehdottomasti tutustua Sääntöihin sekä Foorumiin.


Johtuen siitä, ettei OGamessa ole määränpäätä - tarkoittaen ettei peli pääty tiettyyn saavutukseen - pelaaja löytää itsensä jatkuvasta kilpailuasetelmasta kaikkien muiden universumin pelaajien kanssa. Ollaksesi menestyksekäs, sinun tulee kerätä mahdollisimman paljon resursseja ja sijoittaa niitä järkevästi käyttäjätilillesi. Tämän voit tehdä kaivamalla resursseja omilta planeetoiltasi kaivosten avulla tai hyökkäilemällä ja ryöstämällä kilpailijoiltasi resursseja. Seuraavassa kappaleessa Talous näytämme kuinka rakennat ensimmäisen kaivoksesi.

Personal tools
Namespaces

Variants
Actions