Πρώτα βήματα

From OGame Wiki
Jump to: navigation, searchΣτην αρχή το OGame μπορεί να προκαλεί μια μικρή σύγχυση, ειδικά σε εκείνους που δεν είναι εξοικειωμένοι στο να χρησιμοποιούν παιχνίδια φυλλομετρητή (browsergames). Αλλά ακόμη κι αν το OGame δεν είναι το πρώτο browsergame που παίζει κάποιος, είναι φυσιολογικό να προκύπτουν προβλήματα και ερωτήσεις, και ο νέος χρήστης να μη γνωρίζει τα πάντα. Θέλουμε να παρέχουμε βοήθεια και στις δύο ομάδες χρηστών, προκειμένου να καταστεί ευκολότερο το να μάθουν τα πάντα για το OGame με απλό και εύκολο τρόπο.

Δεν αντιλαμβανόμαστε αυτό το έργο σαν υποκατάστατο του "Ingame Tutorial", που μπορεί να έχετε παρατηρήσει στο παιχνίδι, αλλά ως προσθήκη σε αυτό. Αν ακολουθήσετε τα επεξεργασμένα και εικονογραφημένα κεφάλαια θα λάβετε τις ανταμοιβές που δίνονται για διάφορα σημαντικά "ορόσημα" του παιχνιδιού, καθώς χτίζετε την αυτοκρατορία σας. Εδώ θα βρείτε τις πληροφορίες που απαιτούνται στην αρχή και γενικότερα, κάθε πληροφορία που μπορεί να χρειαστείτε για να έχετε μια επιτυχημένη πορεία στα περαιτέρω στάδια του OGame.

Αν είναι το πρώτο browsergame (παιχνίδι φυλλομετρητή) που παίζετε θα θέλετε να μάθετε περισσότερα για τις ιδιαιτερότητες αυτού του τύπου παιχνιδιού. Σε αντίθεση με τα συμβατικά ηλεκτρονικά παιχνίδια το OGame συνεχίζεται ακόμα και όταν δεν κάθεστε στον υπολογιστή. Αυτό σημαίνει ότι ενώ εργάζεστε ή στον ύπνο σας, χιλιάδες άλλοι παίκτες μπορεί να είναι on-line στο σύμπαν σας και είναι ακόμη και σε θέση να σας επιτεθούν . Το OGame, ωστόσο, δεν χρειάζεται οποιοδήποτε πρόσθετο λογισμικό, αλλά μπορείτε να παίζετε OGame σε οποιοδήποτε υπολογιστή με σύνδεση στο διαδίκτυο και έναν browser. Παρ 'όλα αυτά κάποιος πρέπει να σκεφτεί κανείς περισσότερο στρατηγικά από ό,τι σε ένα κανονικό παιχνίδι, όπου μπορείτε να αποθηκεύσετε, να επαναφορτώσετε ή να τερματίσετε ένα παιχνίδι. Αλλά μην ανησυχείτε - αυτός ο οδηγός θα σας δώσει κάθε πληροφορία που μπορεί να σας χρειαστεί και δεν θα πάρει πολύ χρόνο για να το συνηθίσετε.

Ας πάρετε μια ιδέα για το OGame

Επισκόπηση
Επισκόπηση
Πόροι
Πόροι

Όπως και σε κάθε άλλο παιχνίδι, συνιστάται να πάρετε μια ιδέα του interface (της επιφάνειας εργασίας) από την αρχή. Μπορείτε να δοκιμάσετε τα διάφορα κουμπιά για να δείτε τι βρίσκεται πίσω από κάθε στοιχείο του μενού, χωρίς κανένα κίνδυνο. Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία που πιάνει αμέσως το μάτι του χρήστη είναι οι διάφοροι πόροι στην κορυφή της σελίδας - το OGame περιστρέφεται γύρω από τους πόρους αυτούς τις περισσότερες φορές -. Μέταλλο, κρύσταλλο και δευτέριο είναι απαραίτητες ύλες για την κατασκευή των κτιρίων και των εγκαταστάσεων καθώς και των ερευνών. Γενικά, η ενέργεια χρησιμοποιείται για τη λειτουργία των Ορυχείων. Η πέμπτη ύλη - Σκοτεινή Ύλη - παίζει έναν ειδικό ρόλο και θα μιλήσουμε αυτή αργότερα στο κεφάλαιο Premium χαρακτηριστικά.


Κύριο Μενού
Κύριο Μενού
Νέα Μηνύματα
Νέα Μηνύματα

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο που μπορείτε να βρείτε στην αριστερή πλευρά:Το βασικό μενού. Χρησιμοποιώντας τα κουμπιά που είναι τοποθετημένα εκεί έχετε πρόσβαση σε κάθε σημαντικό υπομενού που θέλετε να χρησιμοποιήσετε ξανά και ξανά. Η σελίδα που κοιτάζετε τώρα είναι η "Επισκόπηση" και μπορείτε να τη δείτε κάθε φορά, κάνοντας κλικ στο κουμπί που αφορά σε αυτή. Πίσω από τα κουμπιά Πόροι, Εγκαταστάσεις, Έρευνα, Ναυπηγεία και Άμυνα μπορεί κανείς να ξεκλειδώσει και να κατασκευάσει όλα τα ήδη απο τα κτίρια και τις άμυνες, και να διεξάγει έρευνες. Τα περαιτέρω κεφάλαια του οδηγού θα ασχοληθούν - λεπτομερώς - με όλα αυτά. Το κουμπί Γαλαξίας οδηγεί στο χάρτη όλων των πλανητών και των συστημάτων του Σύμπαντος σας. Αυτό θα αποκτήσει μεγαλύτερη σημασία στα περαιτέρω στάδια του παιχνιδιού. Το σύστημα μηνυμάτων μπορεί να βρεθεί κάνοντας κλικ στο εικονίδιο του μηνύματος κάτω από τους πόρους. Η "Αυτοκρατορία" και η "Λέσχη Αξιωματικών" θα εξηγηθούν αργότερα στο κεφάλαιο Premium χαρακτηριστικά.


Επισκόπηση Πλανήτη
Επισκόπηση Πλανήτη
Περισσότεροι Σύνδεσμοι
Περισσότεροι Σύνδεσμοι

Αν ρίξετε τώρα μια ματιά στην επιφάνεια εργασία μας (στο interface του παιχνιδιού) μπορείτε να παρατηρήσετε το μητρώο πλανητών στη δεξιά πλευρά. Στην αρχή υπάρχει και φαίνεται μόνο ένας πλανήτης,στα περαιτέρω στάδια του παιχνιδιού μπορείτε να μεταβείτε εύκολα μεταξύ των αποικιών σας. Στην κορυφή της σελίδας μπορείτε να βρείτε μια ακόμη σειρά ενδείξεων, που συμπεριλαμβάνει τη γενική βαθμολογία, τις επιλογές και κάποια άλλα στοιχεία. Κατά ανάλογο τρόπο μπορείτε να βρείτε μερικούς ακόμη συνδέσμους στο κάτω μέρος της σελίδας - μπορεί να θέλετε να δώσετε προσοχή στους κανόνες και τη σύνδεση με το Φόρουμ του παιχνιδιού.


Λόγω του γεγονότος ότι δεν υπάρχει πραγματικός στόχος στην OGame - που σημαίνει ότι το παιχνίδι δεν τελειώνει σε ένα συγκεκριμένο σημείο με την επίτευξη κάτι το ιδιαίτερου - ο παίκτης ο ίδιος βρίσκεται σε συνεχή ανταγωνισμό με κάθε άλλο παίκτη που παίζει στο ίδιο σύμπαν. Για να είστε πετυχημένος θα πρέπει να συγκεντρώσετε όσο το δυνατόν περισσότερους πόρους και να τους επενδύετε στο λογαριασμό σας. Για την επίτευξη του στόχου αυτού, μπορείτε είτε να κάνετε ορυχεία στους πλανήτες σας και να τους κάνετε εμπόριο με άλλους παίκτες είτε μπορείτε να κάνετε επιθέσεις στους ανταγωνιστές σας και να κλέψετε τους πόρους τους. Στο επόμενο κεφάλαιο που πρόκειται να Βασική οικονομία ξεκινήσουμε δείχνοντάς σας πώς να οικοδομήσετε το πρώτο ορυχείο σας.

Personal tools
Namespaces

Variants
Actions