Alusten turvassa pito

From OGame Wiki
Jump to: navigation, searchAttack warning
Attack warning

Ei ole pelaajaa, vaikka hän olisi tilastoissa #1 tai #5000, joka voi istua 24 tuntia tietokoneensa edessä ja katsoa, ettei kukaan varasta hänen resurssejaan ja tuhoa laivastoa – kaikkien täytyy käydä töissä, koulussa tai ainakin nukkua muutama tunti. Tänä aikana, tili on vapaana hyökkäykselle ilman minkäänlaista suojausta, ja sen takia, fleetsavesta on tullut yksi tärkeimmistä puolista OGamessa. Tarkoittaen että lähetät laivastosi kaikkine resursseinesi planeetalta tai kuulta poissaolon ajaksi pois, koska laivastoihin ei voi hyökätä kun ne ovat liikkeellä. Mutta laivastojen tuhoaminen on hyvin tuottoisaa puuhaa, joten sinun täytyy saveta tunnollisesti ja valita oikea tapa. Tämän takia on luotu tämä hakemisto, jonka pitäisi auttaa sinua ongelmissa, jottet joudu oppimaan virheistä ja tappioista.Täytyykö joka päivä saveta?

Et saisi nähdä fleetsavea välttämättömänä pahana, vaan sinun tulisi suunnitella se harkiten, ettet joku päivä herää ilman laivastoasi, jota olet rakentanut pitkän aikaa. Tosin joskus käy niin, että sinulla on kiire ja niukasti aikaa – mutta erityisesti silloin, vahinko käy nopeasti, ja se hyödyttää vihollistasi. Se on tärkeää, jos sinulla on tunne, että joku aikoo tuhota laivastosi – esim. omassa galaksissasi on uusi vahvan pelaajan siirtokunta, tai jos sinua vakoillaan usein. Varo ettet lankea rutiineihin. Vaihda välillä savetustapojasi ja paikkaa johon lähetät laivastosi, sillä jos teet sen joka kerta samalla tapaa, sinusta tulee kohde pelaajille, jotka keksivät lento-aikasi sellaisten säännöllisyyksien kautta, ja tuhoavat sen. Fleetsaven paljastuminen on suurin vaara, josta sinun tulee pitää huolta savetessasi laivastoasi – mutta tämä voidaan minimoida tällä tutorialilla. Katso myös sieppaus-tutoriaali, jotta olet valmis ja aseistautunut taisteluun.

Select ships
Select ships
Select coordinates
Select coordinates
Select mission
Select mission

Oikean tavan lisäksi tarkkailu on tärkeää, jotta selviät ilman menetyksiä. Tarkemmin sanoen, kun olet lähettäny laivastosi pois, katso yleisnäkymää, että laivasto todellakin palaa takaisin oikeaan aikaan. Mikään ei ole ärsyttävämpää kuin laivaston menetykset väärien koordinaattien kirjoittamisen takia, tai väärän nopeuden tai tehtävän takia. Lisäksi, jos sinusta tuntuu että sinua vakoillaan, on suositeltavaa pysytellä pelissä jonkin aikaa vielä savetuksen jälkeenkin. Useimmat pelaajat jättävät saveamisen pelaamisen loppuajalle (loogisesti) ja vihollinen voi arvioida mahdollisen lähetysajan ilman vakoilua.


Mikä on paras tapa saveta planeetalla?

Alussa, kun sinulla ei ole vielä kuuta, fleetsavemahdollisuudet ovat rajoitetut. Mutta myös myöhemmin, esimerkiksi kun lähetät laivaston ryöstämään siirtokuntaa ilman kuuta, sinun täytyy palata näihin tapoihin. On tärkeää tietää millainen turvallisuus milläkin tavalla on.

Planeetta – Romukenttä:
Tämä on yksinkertainen tapa, tosin myös riskialtis, jota pitäisi käyttää vain universumin alussa kun kenelläkään ei ole vielä kuuta tai sensoriryhmittymää. Tässä tapauksessa lähetä laivastosi ainakin yhden kierrättäjän kanssa läheiseen romukenttään ja aseta lentoaika, jotta laivasto palaa kun olet taas paikalla. Tekemällä tämän varmistat, ettei kukaan voi tuhota laivastoasi kun olet poissa. Mutta heti kun jollakin on sensoreita käytettävissä, tämä tapa saveta on suorastaan itsemurhaa, koska sensoriryhmittymän avulla laivasto voidaan tuhota välittömästi sen palatessa lähtöplaneetalleen.

Pienellä vaivalla voit tehdä planeetta-romukenttä pelastuksesta turvallisempaa. Siinä tarvitset laivaston lisäksi kaksi kierrättäjää lisää. Lähetät laivaston ja lisätyt kierrättäjät romukenttään, mahdollisena varasuunnitelmana. Tietyn ajan jälkeen, palaat takaisin peliin ja kutsut ainakin yhden yksikön takaisin. Jos olet fiksu, laivaston järjestys muuttuu. Jos jollakin oli sensoreissa laivastosi ja tallensi raportin, hän näkee vain pienen eron, mutta se olisi voinut olla vain serverin lagia tai muuta sellaista ja näin hän keskittyy vain yhteen kierrättäjään. Tämä planeetta-romukenttä on hiukan varmempi, muttei suositeltu pitkäksi aikaa. Se sopii yksittäisille ryöstelijöille ilman kuuta tai savetussuunnitelmaa.

Planet – Hyökkäys:
Jos sinulla ei ole yhtään kierrättäjiä pelin alussa, tai et viitsi vaivautua vähäisten resurssien takia niitä rakentamaan, voit myös saveta hyökkäämällä jonnekkin. Mutta sinun tulisi lentää vain epäaktiivisten pelaajien kimppuun jotka ovat alemmassa asemassa, koska muuten voit saada ikävän yllätyksen – kukaan ei halua kirjautua peliin savetusoperaation jälkeen ja nähdä, että laivasto tuhottiin hyökkäyksessä. Tämä tapa on epävarmempi kuin romukenttä-save, sillä laivastoa ei voida vain tuhota paluuhetkellä sensoriryhmittymän avulla, vaan myös LTS:llä hyökätylle planeetalle.
Planet – Planeetta – Sijoitus:
Toisin kuin fleetsave romukentällä tai hyökkäyksellä, tämä tapa on varma jollain tapaa, vaikka lähellä olisi pelaajia joilla on kuu. Vaatimuksena on kaksi planeettaa, jotka ovat melko lähellä toisiaan. Tämän takia sinun ei tulisi levittää kolonisaatioitasi ympäri galaksia alussa. Nyt vain lähetät joukkosi sijoittamalla toiselle planeetalle, niin että olet paikalla kun se saapuu sinne. Jos vihollinen yrittää pysäyttää laivaston, voit vain kutsua sen takaisin ja antaa hyökkäyksen osua tyhjään. Vaihtoehtona, voit myös kutsua laivastosi takaisin mihin aikaan tahansa, jotta se katoaa vihamielisiltä sensoreilta – tosin, ota myös huomioon, että laivasto palaa takaisin alkuperäiselle planeetalle kun olet paikalla taas. Tämän tavan ongelma on, että jos käytät sitä säännöllisesti, paluuaika voidaan laskea. Se voi aiheuttaa laivastosi menetyksen, mutta tätä aikaa- ja kulujavievää tapaa (sokkosensorointi) käyetään vain isoihin laivastoihin.


Paras pelastustapa kuun kanssa

Kun sinulla on yksi tai useampi kuu, voit tehdä pelastamisesta helpompaa. Koska kuita ei voi skannata sensoreilla, laivaston liikkeet eivät ole selviä vihamielisille pelaajille. Näin ollen annetaan joitakin mukavia, mutta varmoja tapoja laivastosi turvaamiseksi.

Moon – Romukenttä:
Koska kuita ei voi skannata sensoriryhmittymillä, voit pelastaa varmemmin romukentän kanssa. Mutta, vaikkakin vain muutama pelaaja vaivautuu, tämä tapa on vielä kaukana täydellisen varmasta. Kokeneet laivaston-metsästäjät tarkkailevat romukenttiä, joihin voit lähettää laivastosi, ja voivat laskea laivastosi paluuhetken tarkkailemalla aktiivisuutta galaksinäkymässä.
Siksi jotkut pelaajat käyttävät niin kutsuttuja varjoaaltoja – he lähettävät ensin yhden tai useamman kierrättäjän romukenttään ja lähettävät laivueensa hiukan myöhemmin – jottei vihollinen voi tietää, minkä laivueen kimppuun hänen tulisi hyökätä. Jos aikaväli yksittäisten laivastojen on lyhyt (alle 20 sekuntia), yksi varjoaalto riittää useimmiten, koska hyökkääjä ei voi selvittää romukenttää ja näin ollen keksiä oikean laivaston saapumisaikaa. On suositeltavaa lähettää useampi kierrättäjä kuin vain yksi. Koska jos laivueesi on arvokas, ehkä vihollinen vaivautuu ampumaan romukenttää suuremmalla kristallimäärällä kuin normaaliin varjoaaltoon mahtuu (yksi kierrättäjä). Silloin hyökkääjä näkee milloin romukenttä muuttuu, ja hän odottaa, tämän mukaan kunnes suuri romukenttä katoaa. Tarkoittaen että laivasto saapui juuri sinne. Mutta jos lähetät useampia kierrättäjiä romukenttään, hyökkääjä tarvitsee enemmän tietoa , koska hän ei voi tehdä johtopäätöksiä.
Varmin tapa on, ettet anna laivueen koskaan saavuttaa romukenttää. Jos alukset kutsutaan takaisin kun ne lentävät, mikään ei muutu romukentässä, vaikka vihollinen tarkkaileekin.
Huomioi tämä: Näkymättömät romukentät poistetaan joka viikko sunnuntain ja maanantain välisenä yönä, eikä niitä voi lähestyä ennenkuin siellä on uusi romukenttä (tuhoamalla vain luotaimia hyökkäyksellä). Niitä ei poisteta jos laivasto lentää sinne, tai pois sieltä samaan aikaan. Etenkin jos savetat käyttämällä romukenttää, mitä et voi peittää mitenkään, säästä se lentääksesi poisto-aikaan, koska laivaston menetyksen riski keskeytyksen kautta vähenee. Romukentät, jotka antavat sinulle etulyöntiaseman, ovat niillä pelaajilla jotka ovat lomamuodossa, tai niitä jotka ovat tyhjässä kohtaa, koska siellä on joskus ollut planeetta. Mutta myös epäaktiivisten pelaajien romukentät, joissa ei ole aluksia tai puolustusrakennelmia, tekevät pelastamisesta paljon helpompaa.
Kuu – Kolonisaatio:
Lähetä koko laivastosi siirtokunta-aluksen ja resurssien kanssa tyhjälle planeetalle. Jos et voi asuttaa enempää planeettoja, siirtokunta-alus vain palautuu laivaston ja resurssien kanssa. Muut pelaajat eivät voi havaita epäonnistunutta asuttamisyritystä, joka tekee tästä tavasta hyvin turvallisen. Mutta huomioi tämä: jos sinulla on vielä yksi vapaa siirtokunta, siirtokunta-alus valtaa planeetan ja ennen paluuta laivasto luovuttaa kaikki resurssit.
Kuu – kuu – LTS puolustus:
Tässä on välttämätöntä, että sinulla on luotettava pelaaja läheisyydessäsi. Savetaksesi sinun täytyy lentää hänen kuuhunsa käskyllä LTS-puolustus. On tärkeää että pidättelyaika on 0, jottei laivuetta voi tuhota toisessa kuussa. Ainoa vaara on, että kuu tuhotaan tai sinut petetään kuun omistajan toimesta.
Kuu – kuu:
Jokainen joka on tarpeeks onneks omistaakseen kaksi kuuta lähekkäin toisiaan, voi käyttää turvallisinta pelastustapaa ja nukkua yönsä rauhassa. Lähetät laivaston vain kuusta toiseen; kukaan ei voi laskea saapumista ja sensorit eivät voi paikallistaa sitä. Mutta on mahdollista että pelaaja tuhoaa yhden tai molemmat kuista, ja tuhoaa laivueesi – mutta siitä on paljon vaivaa ja pitää sisällään omat riskinsä, siksi sitä yritetään vain jos kohde on erittäin houkutteleva. Ja myös siinä tapauksessa, kun molemmat kuut tuhotaan, voit estää laivueesi tuhoutumisen kutsumalla laivueen takaisin. Siten se katoaa sensoreilta ja lentää turvallisesti takaisin planeetalle.


Mitä jos minut kuitenkin tuhotaan?

Jos näin käy, että laivastosi löydetään ja tuhotaan, älä ota sitä liian vakavasti. OGame on kuitenkin vain peli, eikä sen pitäisi olla syy haukkua muita pelaajia tai häiritä heitä muilla tavoin. Parempi kysyä pelaajalta mitä teit väärin, ja välttää tätä tulevaisuudessa, sillä tavoin jokainen pelaaja on oppinut ja kehittänyt itseään – myös vihollinen, joka juuri tuhosi aluksesi. Nopeuttaaksesi laivaston jälleenrakentamista, voit tietenkin kerätä tuhotuista aluksistasi ilmestyneen romukentän, jos hyökkääjä ei vielä tehnyt sitä.


Personal tools
Namespaces

Variants
Actions