Σώσιμο στόλου

From OGame Wiki
Jump to: navigation, searchΕιδοποίηση Επίθεσης
Ειδοποίηση Επίθεσης

Δεν υπάρχει παίχτης, είτε είναι πρώτος στην κατάταξη είτε είναι 5000 στην κατάταξη, που να μπορεί να κάτσει 24 ώρες στον υπολογιστή του και να κοιτάζει αν κάποιος θα του κλέψει τους πόρους η θα του σπάσει το στόλο – όλοι πρέπει να πάνε στη δουλειά τους, στο σχολείο ή έστω να κοιμηθoύν για κάποιες ώρες. Κατά τη διάρκεια αυτής της ώρας, ο λογαριασμός είναι ανοιχτός σε πιθανές επιθέσεις χωρίς καμία προστασία, και γιαυτό, το σώσιμο στόλου έχει γίνει ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες του Ogame. Αυτό σημαίνει ότι αποστέλλετε τον στόλο σας με όλους τους πόρους από πλανήτη ή φεγγάρι κατά τη διάρκεια της απουσίας σας, γιατί οι στόλοι δεν δέχονται επίθεση όταν πετάνε. Αλλά το σπάσιμο στόλων είναι μια επικερδής δουλειά, γιαυτό το σώσιμο στόλου πρέπει να γίνεται συνειδητά και κυρίως πρέπει να δώσετε την προσοχή σας ώστε να επιλέξετε το σωστό τρόπο. Γιαυτό το λόγο δημιουργήσαμε αυτό το εγχειρίδιο, που θα σας βοηθήσει σε αυτό το πρόβλημα, με σκοπό να μην μάθετε από δικά σας λάθη ή έχοντας απώλειες.


Πρέπει να σώνω το στόλο μου κάθε μέρα??

Δεν πρέπει να βλέπετε το σώσιμο στόλου ως απαραίτητο κακό, αλλά καλύτερα να το σχεδιάζετε μετά από ώριμη σκέψη για να μην ξυπνήσετε ξαφνικά μια μέρα χωρίς στόλο, τον οποίο φτιάξατε με κόπο. Φυσικά, μπορεί καμιά φορά να συμβεί, να είστε βιαστικοί και να μην έχετε χρόνο αλλά ιδιαίτερα τότε, τα λάθη θα γίνουν ακόμα πιο εύκολα,πράγμα που θα ωφελήσει τον αντίπαλό σας. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, όταν νιώθετε πως κάποιος έχει βάλει στο στόχαστρο του τον στόλο σας, πχ αν κάποιος δυνατός παίχτης φτιάξει καινούργια αποικία στο σύστημα σας ή αν σας κάνουν συχνά κατασκοπείες. Επίσης πρέπει να προσέξετε να μην υποπέσετε στο λάθος της καθημερινής συνήθειας. Μερικές φορές να αλλάζετε την ώρα που σώζετε τον στόλο σας και το μέρος στο οποίο στέλνετε το στόλο, γιατί αν πάντα σώζετε με ακριβώς τον ίδιο τρόπο, θα είστε ένας υποψήφιος στόχος για τους παίχτες που θα βρουν τον χρόνο πτήσης του στόλου σας πολύ γρήγορα από τέτοιες συνήθειες, και θα τον σπάσουν. Βασικά αυτού του είδους οι επιθέσεις είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος τις οποίες πρέπει να προσέξετε όταν σώζετε αλλά και αυτό μπορεί να ελαχιστοποιηθεί με αυτόν τον οδηγό. Καλό θα ήταν, να ρίξετε μια ματιά και στον οδηγό επιθέσεων επίσης, για να είστε εξοπλισμένοι και έτοιμοι για μάχες.

Επιλογή Πλοίων
Επιλογή Πλοίων
Επιλογή Συντεταγμένων
Επιλογή Συντεταγμένων
Επιλογή Αποστολής
Επιλογή Αποστολής

Πέρα από τον σωστό τρόπο σωσίματος, ο έλεγχος είναι ένα σημαντικό στοιχείο για να αποφύγετε την απώλεια του στόλου σας. Αυτό σημαίνει ότι μόλις σώσετε τον στόλο σας, ρίξτε μια ματιά στην επισκόπηση αν όντως ο στόλος γυρνάει την επιθυμητή ώρα. Τίποτα δεν είναι πιο ενοχλητικό από το να χάσετε τον στόλο σας λόγω τυπογραφικού λάθους στις συντεταγμένες, από τη λάθος ταχύτητα ή από τη λάθος επιλογή αποστολής. Ειδικά αν νιώθετε πως σας παρακολουθούν συνιστάται να μένετε για κάποια ώρα στον λογαριασμός σας. Οι περισσότεροι παίχτες σώνουν τον στόλο τους λίγο πριν σταματήσουν να παίζουν (λογικά), αυτό ο αντίπαλος το υπολογίζει ως πιθανό χρόνο "απόπλευσης" του στόλου χωρίς να κάνει κατασκοπεία.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να σώνεις από πλανήτη??

Στις αρχές ενός σύμπαντος, όταν ακόμα δεν έχετε φεγγάρι, οι επιλογές σώσιμο στόλου είναι περιορισμένες. Αλλά και αργότερα, για παράδειγμα αν στείλετε με παράταξη το στόλο σε κινητή αποικία χωρίς φεγγάρι, θα πρέπει να ανατρέξετε σε αυτές τις μεθόδους. Οπότε είναι σημαντικό να ξέρετε, τι είδους ασφάλεια προσφέρει η κάθε επιλογή σωσίματος.

Επιλογή 1 : Πλανήτης – Πεδίο συντριμμιών
Είναι ένας πολύ απλός τρόπος, ο οποίος είναι πολύ επικίνδυνος, και ο οποίος πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο στην αρχή ενός σύμπαντος, όταν κανείς δεν έχει φεγγάρι ή αισθητήρα φάλαγγας. Σε αυτή την περίπτωση, απλά στέλνετε τον στόλο σας με τουλάχιστον έναν ανακυκλωτή σε κάποιο κοντινό πεδίο συντριμμιών και προσαρμόζεται την ώρα πτήσης, ώστε ο στόλος να γυρίζει όταν θα μπορέσετε να επανασυνδεθείτε στο παιχνίδι. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζετε ότι κανείς δεν θα μπορέσει να σας σπάσει τον στόλο όταν απουσιάσετε. Αλλά μόλις κάποιος αποκτήσει φάλαγγα στην κοντινή περιοχή, αυτός ο τρόπος είναι απλή αυτοκτονία, γιατί ο στόλος μπορεί να σπάσει στην επιστροφή του εύκολα.

Με λίγο περισσότερο κόπο, μπορείτε επίσης το σώσιμο πλανήτη-πεδίο συντριμμιών να γίνει λίγο πιο ασφαλές. Επομένως χρειάζεστε, εκτός από τον στόλο, τουλάχιστον ακόμα δύο ανακυκλωτές. Στέλνετε τον έναν ανακυκλωτή και μετά τον άλλον ανακυκλωτή μαζί με το στόλο όσο πιο κολλητά γίνεται ώστε να μαζέψει ο μόνος ανακυκλωτής πριν τον στόλο για να μην καταλάβουν οι αντίπαλοι πότε ακριβώς μάζεψε ο στόλος μας το πεδίο συντριμμιών άμα αυτό είναι ορατό. Αυτή η παραλλαγή είναι πιο ασφαλής, αλλά μακροπρόθεσμα με τη δημιουργία φεγγαριών δεν συνιστούμε αυτόν τον τρόπο σωσίματος στόλου. Γενικά είναι κατάλληλη επιλογή μόνο για κινητή αποικία χωρίς φεγγάρι και χωρίς επιλογή για παράταξη.

Επιλογή 2 : Πλανήτης – Επίθεση
Αν στις αρχές ενός σύμπαντος δεν έχετε ακόμα ανακυκλωτές, ή αν είστε πρόθυμοι να ρισκάρετε για λίγους ακόμα πόρους, μπορείτε να σώσετε κάνοντας επίθεση σε κάποιο παίχτη. Αλλά πρέπει να πάτε σε ανενεργούς η σε παίχτες γενικά που είναι σε μειονεκτική θέση, γιατί αλλιώς μπορεί να έρθετε σε άσχημη θέση γρήγορα. Κανείς δεν θέλει να ξαναμπεί στο παιχνίδι μετά το σώσιμο στόλου και να δει ότι ο στόλος του έσπασε κατά τη διάρκεια της επίθεσης. Αυτή η επιλογή σωσίματος στόλου είναι λιγότερο ασφαλής από το σώσιμο σε πεδίο συντριμμιών, γιατί ο στόλος όχι μόνο μπορεί να επιτεθεί κατά την επιστροφή με την χρίση του αισθητήρα φάλαγγας, άλλα και από άμυνα acs στον πλανήτη που κάνετε επίθεση.

Επιλογή 3 : Πλανήτης – Πλανήτης (Παράταξη)
Σε αντίθεση με το σώσιμο σε πεδίο συντριμμιών ή το σώσιμο με επίθεση, αυτός ο τρόπος είναι ασφαλής μέχρι κάποιο βαθμό ακόμα και με παίχτες με φεγγάρι κοντά σας. Οι προϋποθέσεις γιαυτό είναι δύο πλανήτες οι οποίοι να είναι σχετικά κοντά. Γιαυτό δεν πρέπει να υπάρχει διασπορά στους αποικίες σας σε όλους τους γαλαξίες στις αρχές ενός σύμπαντος. Τώρα στέλνετε με παράταξη το στόλο στον άλλον πλανήτη, έτσι ώστε όταν θα φτάσει εκεί να είστε συνδεδεμένοι στο παιχνίδι. Αν κάποιος αντίπαλος σας κάνει επίθεση την ώρα που φτάνετε μπορείτε να κάνετε ανάκληση και να αφήσετε την επίθεση να πέσει στο κενό. Εναλλακτικά, μπορείτε να ανακαλέσετε τον στόλο σας οποιαδήποτε στιγμή, ώστε να εξαφανιστεί από τις αντίπαλες φάλαγγες. Βέβαια θα πρέπει να φροντίσετε ο στόλος να γυρνάει πίσω στον πλανήτη εκκίνησης όταν θα είστε συνδεδεμένοι στο παιχνίδι ξανά. Το πρόβλημα με αυτή την εναλλακτική είναι, ότι αν την χρησιμοποιείτε τακτικά, ο χρόνος επιστροφής μπορεί να υπολογιστεί. Αυτό μπορεί να σας κοστίσει τον στόλο σας με επίθεση στην επιστροφή σας, αλλά αυτός ο τρόπος απαιτεί χρόνο και πόρους (αισθητήρας φάλαγγας) και θα χρησιμοποιηθεί μόνο για μεγάλους στόλους.

Οι καλύτεροι τρόποι σωσίματος στόλου από φεγγάρι

Από τη στιγμή που έχετε ένα ή περισσότερα φεγγάρια, το θέμα σωσίματος στόλου γίνεται ευκολότερο. Γιατί τα φεγγάρια δεν ανιχνεύονται από τον αισθητήρα φάλαγγας, αυτό σημαίνει ότι η κίνηση στόλου δεν είναι εμφανής στους αντίπαλους παίχτες. Γιαυτό το λόγο υπάρχει μεγαλύτερη άνεση, αλλά κ ασφαλείς τρόποι στο σώσιμο στόλου.

Επιλογή 1 : Φεγγάρι – Πεδίο συντριμμιών
Αφού τα φεγγάρια δεν μπορούν να ανιχνευτούν από τον αισθητήρα φάλαγγας, μπορείτε να σώσετε με περισσότερη ασφάλεια σε πεδίο συντριμμιών. Αλλά, παρόλο που λίγοι παίχτες θα μπουν στον κόπο, αυτός ο τρόπος απέχει κατά πολύ από το απόλυτα ασφαλές. Έμπειροι κυνηγοί στόλων θα κοιτάνε το πεδίο συντριμμιών, που στέλνετε το στόλο σας, και θα αρχίσουν επίθεση στην επιστροφή σας με την παρατήρηση του χρόνου που κάνατε συγκομιδή.

Γιαυτό τον λόγο μερικοί παίχτες χρησιμοποιούν αυτό που λέγεται dummy-decoy ανακυκλώσεις. Πρώτα στέλνουν έναν ή περισσότερους ανακυκλωτές στο πεδίο συντριμμιών και ο στόλος ακολουθεί λίγο μετά ώστε ο αντίπαλος να μην ξέρει ποιο μέρος του στόλου να κάνει επίθεση. Αν η απόσταση μεταξύ των στόλων είναι μικρή (λιγότερο από 20 δευτερόλεπτα) , ένα κύμα dummy-decoy αρκεί , γιατί ο επιτιθέμενος δεν μπορεί να επανεμφανίσει πεδίο συντριμμιών στο ενδιάμεσο και να ανακαλύψει την ώρα άφιξης του κύριου στόλου. Σας συνιστούμε να στέλνετε περισσότερους ανακυκλωτές αντί για έναν. Επειδή, αν ο στόλος είναι μεγάλης αξίας, μπορεί ο επιτιθέμενος να μπει στον κόπο να φτιάξει ένα πεδίο συντριμμιών μεγαλύτερο της χωρητικότητας ενός ανακυκλωτή. Τότε ο επιτιθέμενος θα δει ακριβώς πότε το πεδίο συντριμμιών θα αλλάξει, και θα περιμένει μέχρι να εξαφανιστεί τελείως. Τότε σημαίνει ότι ο κύριος στόλος μάζεψε. Αλλά αν στείλετε πολλά ίσα κομμάτια στο πεδίο συντριμμιών, ο επιτιθέμενος θα χρειαστεί περισσότερες πληροφορίες, γιατί δεν θα μπορέσει να συμπεράνει μόνο από την ανακύκλωση για το σώσιμο του στόλου σας.

Ο πιο ασφαλής τρόπος είναι να μην αφήνετε ποτέ το στόλο να φτάσει στο πεδίο συντριμμιών. Αν κάνετε ανάκληση ενώ ο στόλος πετάει, τίποτα δεν θα αλλάξει στο πεδίο συντριμμιών, ακόμα κ αν ο αντίπαλος παρατηρεί πολύ. Σημείωση : Τα αόρατα πεδία συντριμμιών θα διαγράφονται κάθε εβδομάδα Κυριακή βράδυ προς Δευτέρα (περίπου στη 1:15π.μώρα σερβερ) και δεν θα είναι προσεγγίσιμα μέχρι να γίνει νέο πεδίο συντριμμιών (στέλνοντας ένα κατασκοπευτικό επίθεση εκεί). Δεν θα διαγραφούν αν ένας στόλος πετάει προς ή από το πεδίο συντριμμιών την συγκεκριμένη στιγμή. Ειδικά αν έχετε την περίπτωση να σώσετε σε πεδίο συντριμμιών το οποίο δεν μπορεί να γίνει ορατό, καλά θα κάνετε να το διατηρήσετε πετώντας σε αυτό την ώρα διαγραφής του, γιατί σας δίνει μία επιπλέον προστασία ενάντια στην απώλεια του στόλου σας μέσω της επίθεσης στην επιστροφή. Πεδία συντριμμιών, που σας δίνουν τέτοιο πλεονέκτημα, είναι αυτά παιχτών, που είναι σε κατάσταση διακοπών ή αυτά που είναι σε κενές θέσεις, που έχουν μείνει από παλιούς πλανήτες. Αλλά επίσης πεδία συντριμμιών σε πλανήτες ανενεργών παιχτών, που δεν έχουν πλοία ή άμυνες, θα κάνουν το σώσιμο στόλου πολύ πιο εύκολο.

Επιλογή 2 : Φεγγάρι – Αποίκηση
Απλά στείλετε όλο το στόλο με ένα σκάφος αποικιοποίησης με όλους τους πόρους σε μία κενή θέση. Αν δεν μπορείτε να δημιουργήσετε άλλη αποικία, το σκάφος αποικιοποίησης απλά θα γυρίσει με τον στόλο και τους πόρους. Οι άλλοι παίχτες δεν μπορούν να δουν την αποτυχημένη προσπάθεια αποικιοποίησης, και αυτό το κάνει μια πολύ ασφαλή λύση. Σημείωση : αν έχετε τη δυνατότητα αποίκισης ενός πλανήτη τότε το σκάφος αποικιοποίησης θα δημιουργήσει το νέο πλανήτη και ο στόλος θα επιστρέψει πίσω στο φεγγάρι αλλά πρώτα θα αφήσει όλους τους πόρους στο νέο πλανήτη.

Επιλογή 3 : Φεγγάρι – Φεγγάρι ( Άμυνα ACS )
Εδώ είναι απαραίτητη προϋπόθεση να έχετε έναν άνθρωπο εμπιστοσύνης σε κοντινή απόσταση. Στέλνετε τον στόλο σας άμυνα acs στο φεγγάρι του φίλου. Είναι πολύ σημαντικό να βάλετε χρόνο παραμονής 0, ώστε ο στόλος να μην χαθεί κατά την παραμονή του στο άλλο φεγγάρι. Το μόνο επικίνδυνο είναι η καταστροφή του φεγγαριού που πάμε ή μία ενδεχόμενη προδοσία από τον φίλο που έχει το φεγγάρι που πηγαίνετε.

Επιλογή 4 : Φεγγάρι – Φεγγάρι
Όσοι είναι τυχεροί να έχουν δύο φεγγάρια κοντά το ένα στο άλλο, μπορούν να χρησιμοποιούν τον ασφαλέστερο τρόπο σώσιμο στόλου και να κοιμούνται ήσυχοι. Απλά στέλνετε τον στόλο από το ένα φεγγάρι στο άλλο, κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει την άφιξη και καμία φάλαγγα δεν το ανιχνεύει.

Τι γίνεται αν μου κάνουν επίθεση στην επιστροφή παρόλο αυτά??

Αν συμβεί παρόλο αυτά να σας κάνουν επίθεση στην επιστροφή και να σας σπάσουν τον στόλο, μην το πάρετε πολύ σοβαρά. Το Ogame είναι απλά ένα παιχνίδι και δεν είναι λόγος να ασκήσετε λεκτική επίθεση σε συμπαίχτες σας ή να τους προσβάλλετε. Καλύτερα να ρωτήσετε τον παίχτη τι κάνατε λάθος και να αποφύγετε παρόμοιο λάθος στο μέλλον, γιατί έτσι μαθαίνουν όλοι και γίνονται καλύτεροι - ίσως έτσι έμαθε και ο αντίπαλός σας, που μόλις σας έσπασε το στόλο. Για να επιταχύνετε την ανοικοδόμηση του στόλου σας φυσικά, μπορείτε να προσπαθήσετε να κάνετε συγκομιδή στο πεδίο συντριμμιών του κατεστραμμένου στόλου σας, αν δεν έχει μαζέψει ο επιτιθέμενος.

Personal tools
Namespaces

Variants
Actions