First steps

From OGame Wiki
Revision as of 16:27, 26 February 2014 by Danimanza (Talk | contribs)

Jump to: navigation, searchIsprva Ogame bi se mogao učiniti zbunjujućim, pogotovo za one koji nisu navikli na igre preko browsera. Iako Ogame nije prva pretraživačka igra u kojoj je normalno da se pojave problemi i pitanja, te da početnici ne mogu znati sve. Mi želimo pružiti pomoć svima kako bi lakše naučili sve o Ogameu na jednostavan i brz način.

Mi nismo napravili ovaj projekt kao zamjenu za Ingame Vodič koji ste možda primjetili u igri, nego već kao dodatak za njega. Ako pratite njegove razrađene i ilustrirane zadatke dobit ćete vrijedne nagrade dok izgrađujete svoje Carstvo. Ovdje ćete pronaći potrebne informacije za početak i manje-više sve informacije koje su vam potrebne kako biste kasnije bili uspješni u Ogameu.

Ako je ovo vaša prva browser igra, onda postoje neke značajke i vještine koje biste trebali što brže svladati kako biste osjetili zadovoljstvo te opstali u ovoj igri. Za razliku od ostalih uobičajenih računalnih igara, Ogame se nastavlja i onda dok niste za računalom. To znači da dok ste na poslu ili pak spavate, tisuće drugih igrača mogu biti online u vašem univerzumu i biti u mogućnosti napasti vas. Ogame, doduše ne treba dodatne programe, već ga možete igrati sa bilo kojeg računala/mobitela sa internetom i browserom. Ipak svatko mora razmišljati strateški, jer ne postoji mogućnost save, reload ili End Game kao u ostalim računalnim igrama. Ali nema razloga za brigu - ovaj vodič pružit će vam sve informacije koje su vam potrebne te ne zahtjevaju puno vremena za navikavanje.


Getting a feel for OGame

Overview
Overview
Resources
Resources

Kao u svakoj igri preporučeno je upoznavanje sa sučeljem igre. Možete probati različite opcije i vidjeti što se nalazi iza svakog izbornika, bez ikakvog rizika. Jedan od najvažnijih elemenata koji zahvaća pogled korisnika su različiti resursi na vrhu stranice - Ogame se većinom vrti oko tih resursa. Metal, Kristal i Deuterij potrebni su za gradnju zgrada i jedinica, kao i za istraživanja. Energija se uglavnom koristi za rad rudnika. Peti resurs - Crna Materija - igra posebnu ulogu, te ćete biti kasnije upoznati u poglavlju "premium features".

Na lijevoj strani smješteni su glavni izbornici igre. Klikom na svaki od njih možete pristupiti podizbornicima te vidjeti stanje vašeg Carstva i galaksije. Ovi izbornici dopuštaju vam izgradnju zgrada resursa, objekata, brodova, obrane, istraživanja, slanja misija, komunikaciju s drugim igračima ili kupovinu "premium features".


Main menu
Main menu
New messages
New messages

Daljnji zadaci vodiča detaljno će se pozabaviti tim pitanjima. Tipka Galaksija vodi do mape sa planetima i sistemima vašeg Univerzuma. Taj dio će doći do izražaja malo kasnije tokom igre. Sistem poruka možete pronaći klikom na ikonu ispod resursa. "Imperij" i "Unajmi oficira" bit će objašnjeni kasnije u poglavlju "premium features".


Planet overview
Planet overview
More links
More links

Ako sada pogledate sučelje možete primjetiti listu planeta na desnoj strani. Na početku je prikazan samo jedan planet, ali kasnije tokom igre jednostavno je prebacivanje između kolonija. Na vrhu stranice možete pronaći još jedan red izbornika uključujući statistike, opcije itd. Usporednu sa njima na dnu stranice možete pronaći još izbornika - trebali biste obratiti pozornost na Pravila i Forum.

Zbog činjenice da ne postoji stvarni cilj u OGame - što znači da igra ne završava postizanjem nekog određenog cilja - igrač se nalazi u stalnom natjecanju sa ostalim igračima u univerzumu. Da bi bili uspješni morate prikupiti što više sredstava je moguće, te ih uložiti u svoj račun. Da biste postigli taj cilj možete rudariti, trgovati sa ostalim igračima ili možete napadati svoje protivnike i krasti njihove resurse dok u isto vrijeme morate čuvati svoje resurse od drugih.


U slijedećem poglavlju pokazat ćemo vam kako započeti gradnju svog prvog rudnika. Basic economy

Personal tools
Namespaces

Variants
Actions